Box office
0

Megamind zadržao prvo mjesto sa zaradom od 30 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Animirana 3-D komedija kompanije "DreamWorks" u kojoj je glumac, pisac i komičar Will Ferrell posudio glas supernegativcu Megamindu, ostala je na prvom mjestu američkog box officea i nakon druge sedmice prikazivanja.

Animirani film u kojem su glasove posudili i Brad Pitt, Tina Fey i Jonah Hill je ove sedmice zaradio 30 miliona dolara. Ukupna zarada sada iznosi 90 miliona.

Na drugom mjestu je triler "Unstoppable" u kojem glume Denzel Washington i Chris Pine kao željezničari koji pokušavaju zaustaviti voz. Film je zaradio 23 miliona dolara ove sedmice. Baziran je na nesreći u Ohaju iz 2001. godine kada je voz koji je prevozio otrovni teret putovao 106 kilometara bez članova posade.

Film "Due Date" koji je prošle sedmice bio na drugom mjestu je sada na trećem sa zaradom od 15,5 miliona dolara, a ukupna zarada tokom dvije sedmice je 59 miliona dolara.

U prvoj sedmici prikazivanja, naučnofantastični triler "Skyline" se nalazi na četvrtom mjestu sa zarađenih 11,7 miliona dolara. Film oslikava invaziju vanzemaljaca koji uništavaju Los Angeles.

Na petom mjestu se nalazi komedija "Morning Glory" sa Rachel McAdams, Harrisonom Fordom i Diane Keaton, koja je zaradila 9,5 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova u SAD-u i Kanadi proteklog vikenda (u milionima dolara):

  1. "Megamind" 30
  2. "Unstoppable" 23,5
  3. "Due Date" 15,5
  4. "Skyline" 11,7
  5. "Morning Glory" 9,6
  6. "For Colored Girls" 6,75
  7. "Red" 5,1
  8. "Paranormal Activity 2" 3
  9. "Saw 3-D" 2,75
  1. "Jackass 3-D" 2,3