Zarada od 47,7 miliona dolara
0

"Megamind" debitirao na prvom mjestu box-officea

Sarajevo-x.com
Foto: ITN
Foto: ITN
Animirana komedija "Megamind" ovog vikenda debitirala je na prvom mjestu sjevernoameričkog box-officea zaradivši 47,7 miliona dolara.

Tom McGrath reditelj je satire na superjunačke filmove. Megamind, kojem glas pozajmljuje Will Ferrell, je supernegativac koji stiže na Zemlju iz napredne civilizacije, netom prije nego je njegov planet uništen.

Nakon što pobijedi svog rivala Metro Mana, kojem glas posuđuje Brad Pitt, Megamind shvata da život bez borbe sa herojem nema mnogo smisla. S obzirom da mu je dosadno, odlučuje da kamermana (Jonah Hill) novinarke Roxy (Tina Fey) pretvori u Titana. Međutim Titan postaje zao i Megamind se nalazi na raskršću - je li negativac ili heroj...

Na drugom mjestu sjevernoameričkog box-officea je film "Due Date" koji je zaradio 33,5 miliona dolara.

U filmu kojeg potpisuje Todd Phillipsa, reditelj urnebesne komedije "Hangover", riječ je o dvojici muškaraca koji silom prilika upadaju u neočekivanu avanturu.

Nervozni Peter Highman (Robert Downey, Jr.) žuri kući u Los Angeles kako bi stigao na ženin porođaj. Mladi glumac Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) pristaje da ga poveze i tada počinju nevolje.

Na trećem mjestu box-officea nalazi se drama "For Colored Girls" u kojoj glume Janet Jackson, Whoopi Goldberg i Macy Gray. Film je ostvario zaradu od 20,1 milion dolara.

Najgledaniji filmovi ovog vikenda

  1. "Megamind", 47,7 miliona dolara
  2. "Due Date", 33,5 miliona dolara
  3. "For Colored Girls", 20,1 milion dolara
  1. "Red", 8,9 miliona dolara
  2. "Saw 3D", 8,2 miliona dolara
  3. "Paranormal Activity 2", 7,3 miliona dolara
  4. "Jackass 3D", 5,1 milion dolara
  5. "Hereafter", 4,02 miliona dolara
  6. "Secretariat", 4 miliona dolara
  7. "The Social Network" 3,6 miliona dolara