Film/TV
0

Medžida Buljubašić uređuje i vodi popularni show "Piramida"

Sarajevo-x.com
Popularni show "Piramida" konačno stiže i u BiH. Urednica i voditeljica ove emisije je Medžida Buljubašić koja je posljednjih godina bila angažovana u "Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem“ na NTV Hayat. U razgovoru za Sarajevo-x.com Medžida je govorila o novom projektu i o svojim očekivanjima od "Piramide".

"Ponuda za prvo lice 'Piramide' bila je uistinu veliko iznenađenje ali tek sa stanovišta trenutka i atmosfere u kojoj se odigrala. Bila sam, naime, odsutna preko ljeta i zapravo u žalosti jer sam u dva mjeseca izgubila dva od četiri najdraža bića u mom životu. Netom nakon povratka u Sarajevo, Rusmir Nefić, direktor produkcijske firme UFA MEDIA predstavio mi je ponudu za 'Piramidu'. Želio je iskoristiti svoje licencno pravo da imenuje urednika i voditelja 'Piramide', nastupio iskreno i uspio me pridobiti“, objasnila je Medžida u razgovoru za naš portal.

"Piramida“ je veoma uspješan show u Hrvatskoj, a producentska kuća Dubravka Merlića, idejnog tvorca "Piramide“, Castor Multimedia, sklopila je sporazum s britanskom kompanijom RDF Rights o globalnoj distribuciji formata emisije “Piramida”.

“Piramida” se za sada, osim u Hrvatskoj, emituje u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i Bugarskoj, a bh. publika će je imati priliku gledati u programu BHT 1 od 27. septembra.

"Licencirani TV projekti su novost na bh. tržištu (osim Huge i nekada Upitnika te Paradajza i paprika, drugih licenciranih projekata u BiH nema) i zato su profesionalni izazov. Tim prije što je ovdje, umjesto neuvjerljivog kopiranja drugih, riječ o jasno definiranom formatu koji je proučio i postavio tim posvećenih znalaca. Mi sada imamo priliku da, zahvaljujući licenci, iskoristimo to znanje i stvorimo našu, bh. verziju projekta 'Piramida'. Bit će to prijatan izazov i za gledatelje, za uredništvo i za takmičare 'Piramide'. Očekujem da ćemo susjedima pokazati da u nama još uvijek ima duha, da smo sposobni njegovati i razvijati osobnu i kulturu dijaloga između različitih generacija, temperamenata, ideoloških usmjerenja i pozicija u društvu. I ne sumnjam da ćemo - zajedno - u tome uspjeti. Važno je voljeti i vjerovati u to sto radiš“, naglasila je Buljubašić.