Film/TV
0

MC Hammer s porodicom u reality showu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tvorac rep hitova iz devedesetih godina, MC Hammer, postat će zvijezda reality serije na kablovskoj televiziji A&E.

Muzičar, njegova supruga i petero djece bit će u fokusu polasatne serije od 11 epizoda, čija će se premijera dogoditi ove godine, javlja Reuters.

Naziv serije je "Hammertime", a izvršni producent J.D. Roth ističe kako će show pomalo ličiti na porodicu Huxtable iz "Cosby Showa".

"Imate tatu sa petero djece, oženjenog istom ženom preko 23 godine, koji živi na istom mjestu gdje je odrastao i gdje svake nedjelje ide u crkvu", kaže on i dodaje: "Imao je svoje uspone i padove i to je ono što ga čini odličnim likom."

Hammer je izvanredan uspon, a potom i pad doživio početkom devedesetih godina, kada je prvo zaradio milione i prodao veliki broj albuma, a potom pao u dugove i bankrotirao. Sada, kako kaže, živi "ekonomski izbalansiranim životom" u Oaklandu u Kaliforniji.

"MC Hammer je ikona američke pop kulture, ali ga mnogi pamte po osjećaju za muziku i modu. Sada A&E pruža uvid u njegovu ličnost i život koji živi kao muž, otac i biznismen", kaže Robert Sharenow iz ove TV kuće.

Nekadašnjem reperu su i ranije nudili da učestvuje u sličnim emisijama, ali se on radije želio posvetiti budućnosti, a ne prošlosti.