Film/TV
0

Matt Damon ponovo u ulozi Jasona Bournea?

Sarajevo-x.com
Iako je prije nekoliko mjeseci kategorično negirao da će još jednom glumiti u novom filmu o Jasonu Bourneu, popularni glumac Matt Damon izgleda da je ipak promijenio svoje mišljenje i najavio da bi sada ponovo prihvatio ulogu ovog bivšeg CIA-inog tajnog agenta.

"Lično, uloga Jasona Bournea mi zaista mnogo znači jer mi je dosta pomogla u mojoj karijeri. Znate, dala mi je puno više mogućnosti i sada mogu birati u kojim filmovima želim glumiti," - izjavio je Damon za AFP u Tokiju, dodavši: "Ako Paul Greengrass, možda za nekoliko godina, bude ponovo zainteresovan za mene, ja bih to prihvatio. Mislim da nijedan od nas još nije 'uspavao' Jasona Bournea."

Trilogija o Jasonu Bourneu zaradila je prikazivanjem u kinima širom svijeta više od 900 miliona dolara, dok je od tog novca najveći dio zaradio posljednji film "Ultimatum", ukupno 400 miliona dolara. Zaista radi se o velikom novcu pa nije ni začuđujuće da ni režiser niti glavni glumac ne planiraju lako odustati od filma. Poznato je da su filmovi snimljeni prema knjizi Roberta Ludluma, koji je umro 2001. godine. Eric Van Lustbader je od nakon Ludlumove smrti napisao dva nastavka njegovih romana "The Bourne Legacy" 2004. i "The Bourne Betrayal" 2007. godine. Oba romana nisu naišla na dobar odziv kod publike, te će najvjerovatnije Hollywood morati smisliti svoj scenario za buduće Jason Bourne filmove.