Film/TV
2

Maryl Streep: "Mislila sam da sam preružna da bih bila glumica"

Klix.ba
Iako nosi titulu jedne od najvećih glumica svih vremena, Meryl Streep nije uvijek bila sklona ideji odlaska u Hollywood. Danas ima 64 godine i rekorderka je sa najvećim brojem nominacija za nagradu Oscar u historiji filma. Nedavno je dobila počasni doktorat Indiana univerziteta koji joj je uručen 16. aprila.

"Mislim da sam bila kao i svaka druga djevojka koja bi se oblačila kao princeza i borila za potpunu pažnju svih oko sebe. Većina nas je rasla uz takve situacije. Glumila sam u predstavama, ali sam mislila da bi bilo uzaludno da pokušam postati glumica. Pored toga, uvijek sam mislila da sam preružna da bih bila glumica. Naočale nisu baš bile popularne u to vrijeme", rekla je ova sad slavna glumica.

Svoja tri Oskara je osvojila za filmove "Kramer protiv Kramera", "Sofijin izbor" i "Željezna Lady".

Streep je također pričala o vrijednostima svake individue i obratila se publici sa porukom da prihvate svoje nedostatke jer nas upravo to čini jedinstvenima.

"Sve što vas čini drugačijima ili čudnima je ono što vam daje snagu", objasnila je tokom svog obraćanja.

"Svi žele da se stope sa okolinom, ali ipak su najuočljivi upravo oni koji su drugačiji. Uvijek sam mrzila svoj nos. Sada više ne, sada mi je uredu", izjavila je Meryl Streep.