Biografski film
0

Martin Scorsese uznemirio familiju Franka Sinatre

Sarajevo-x.com
Reditelj Martin Scorsese je uznemirio familiju Franka Sinatre svojim planovima da napravio film o ovom velikom muzičaru i glumcu, fokusirajući se na njegov odnos s mafijom.

Tina Sinatra, kći američkog showmana, kako su ga nazivali, a koji je preminuo 1998. godine, kaže da je nesretna zbog "mračnih" konotacija koje se nalaze u scenariju.

Oskarovac Scorsese, koji je u svojoj karijeri napravio nekoliko gangsterskih filmova, uključujući "GoodFellas" i "Casino", otkrio je o čemu će snimati film u maju ove godine.

Za vrijeme dvogodišnjih pregovora, kako bi osigurao prava na životnu priču Franka Sinatre i njegovu muziku, muzičareva kći je dobila funkciju izvršnog producenta, kako bi osigurala da se plamen njenog oca ne ugasi, te da bude portretisan u pozitivnom svjetlu, piše Daily Telegraph.

"Marty želi da prikaže nasilnog alkoholičara Franka, a Tina ljepšu stranu svog oca. Ona, također, želi da fokus bude na njegovoj muzici", rekao je izvor za New York Post.

Frank sinatra je bio kontroverzna osoba izvan pozornice. Sin talijanskog emigranta, rođen je u radničkoj porodici. Kao mladić se počinje baviti muzikom, te postepeno niže uspjehe i privlači milione djevojaka.

Sinatra zatim kreće i u filmske vode i dobija ulogu u filmu "Odavde do vječnosti", za koju osvaja Oscara za najbolju sporednu ulogu 1953. godine. Od tada se paralelno bavi glumačkim i pjevačkim poslom. Autor je stotinjak albuma, a nastupio je u 58 filmova.

Poput prave "zvijezde" čitavog je života punio stranice žutih medija svojim brakovima, avanturama, vezama s mafijom i svojom sklonošću alkoholu.