'Duet iz snova'
0

Martin Scorsese režira film o Franku Sinatri

Sarajevo-x.com
Poznati holivudski reditelj Martin Scorsese režiraće film o još poznatijem pjevaču i glumcu, legendarnom Franku Sinatri, javlja AP.

Oscarom nagrađeni reditelj za film 'Departed' pristao je režirati biografski film o Franku Sinatri nazvan jednostavno 'Sinatra'.

'Ovo nije tradicionalni biografski film koji nas vodi kroz događaje u životu nezaboravnog Franka Sinatre. Film će biti jedna vrsta muzičkog kolaža te kolekcija Sinatrinih impresija i posebnih životnih momenata slavnog umjetnika' izjavila je Cathy Shulman, producentica.

Scenarij za film 'Sinatra' napisao je Phil Aden Robinson, a pisanje je trajalo godinu dana završivši se na opsežnih 30.000 strana, dok je samo potraživanje prava na lik i djelo Franka Sinatre potrajalo dvije godine.

'Scorsese na filmu o Franku Sinatri? To je kombinacija iz snova', dodala je Shulmanova.

Francis Albert Sinatra rođen je 1915.godine u gradu Hobokenu u SA,a bio je svjetski poznato utjelovljenje američkog showmana ali i prilično kontroverzna osoba izvan pozornice. Poznat prvenstveno kao muzičar, Sinatra je snimio brojne albume, a nastupao je skoro do posljednjih dana svog života.

Sinatra je također bio veoma uspješan glumac, za ulogu u filmu 'Odavde do vječnosti' osvaja Oscara za najbolju sporednu ulogu 1953. godine.

Od tada se paralelno bavi glumačkim i pjevačkim poslom. Autor je stotinjak albuma, a nastupio je u 58 filmova. Poput svake prave zvijezde čitavog je života punio stranice žutog štampe svojim brakovima, avanturama, navodnim vezama s mafijom i svojom sklonošću alkoholu.

Poznate su njegove veze s slavnim glumicama Avom Gardner i Lauren Bacall, te brak s tad 30 mlađom Miom Farrow iz 1966.

Frank Sinatra umro je od posljedica srčanog udara 1998. godine u Los Angelesu.