Film/TV
0

"Male tajne velikih majstora kuhinje" na FTV i RTRS-u

Sarajevo-x.com
Emisija "Male tajne velikih majstora kuhinje", koja je još u 70-tim godinama bila veoma uspješna, ponovno je snimljena povodom Vegetinog rođendana. Svi ljubitelji kultnog kulinarskog TV showa, kao i glavnih aktera Steve Karapandže, majstora kulinarstva, i Olivera Mlakara, televizijskog voditelja, imat će priliku emisiju pratiti na Federalnoj televiziji 16. maja u 19.15 sati, te na Radio-televiziji Republike Srpske 16. maja u 19.20.

Vegeta, jedinstvena kompozicija povrća i začina, izumljena od strane prof. Zlate Bartl i njenog tima, od 1959. godine je neizostavan dodatak jelima u čak preko 40 zemalja.

Povodom Vegetinog jubilarnog rođendana okupljena je ekipa emisije "Male tajne velikih majstora kuhinje", koja je bila početak marketinške komunikacije Vegete. Emisija se u kontinuitetu pune 24 godine emitirala četvrtkom prije Dnevnika na prvom programu HTV-a u kojoj su gostovali brojni poznati gosti.

Iako se koncept emisije iz godine u godinu mijenjao, zadržao je svoju prepoznatljivost. Tome su pridonijeli Stevo Karapandža koji je gledateljima prenosio različite kulinarske recepte uz dodatak žlice Vegete i voditelj showa Oliver Mlakar. Zaštitni znak emisije bila je najavna pjesma Arsena Dedića: "Ali nekih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu, ti znaš!".

U specijalnom izdanju Stevi Karapandži i Oliveru Mlakaru se pridružio i Mišel Tokić, Podravkin specijalist kulinarstva.