Film/TV
7

Mala nevjesta na TV PINK BH

Sarajevo-x.com
Serija Mala nevjesta je novitet u programu TV PINK BH. Emitira se svaki radni dan u 16 sati i do sada je veliki broj gledatelja ''prikovala'' za male ekrane. Zbog svog sadržaja primamljiva je svakome.

Mala nevjesta snimljena je 2010. godine, a glavne uloge tumače Pratyusha Banerjee, Shashank Vyas, Surekha Sikri, Anup Soni, Avika Gor, Avinash Mukherjee i Ferida Jalal.

To je indijska serija, koja govori o sklapanju brakova među djecom. Radnja počinje kada se mala Anandi udaje za svog vršnjaka Jagdisa i odlazi u njegovu kuću. Kao siromašna djevojčica teško se prilagođava u bogatoj kući. Prvih dana joj strašno nedostaju roditelji, ali kasnije uspijeva smanjiti svoju bol. Najviše nesuglasica je imala sa bakom, koja je željela Anandi naučiti svemu što jedna supruga treba znati, kao i da poštuje tradiciju i običaje. U tom pokušaju zaboravlja da je ona samo dijete. Ali Anandi je imala podršku i ljubav svoje svekrve i svekra, Sumitre i Bajrona, kao i njihove kćerke Sunge. Na početku se svađala sa svojim suprugom Jagdisem, ali su kasnije postali prijatelji, a kada su odrasli, rodila se i ljubav.

Ova serija prati život bogate porodice, koju čine, baka Kaljani, stariji sin Vasant, njegova mnogo malđa žena Gena, mlađi sin Bajron, njegova žena Sumitra i njihova djeca Sugna te Jagdis i njegova supruga Anandi.