Nakon pokušaja prodaje
0

Majka želi starateljstvo nad Rubinom Ali

Sarajevo-x.com
Majka djevojčice Rubine Ali, zvijezde Oscarom nagrađenog filma 'Slumdog Millionaire' obratila se sudu u Indiji s molbom za dodjelu starateljstva nakon što se prošle sedmice u medijima pojavila informacija da otac, Rafiq Qureshi, namjerava prodati devetogodišnju djevojčicu za nešto više od 200 hiljada eura.

Rubina Ali živi u siromašnom predgrađu Mumabija s ocem i maćehom i iako je film u kojem je malena glumila postao svjetski hit, njen otac Qureshi tvrdi da oni i dalje žive u veoma teškim uslovima, te da nemaju ni osnovnih sredstava za život.

"Od Rafiqa sam se razvela prije pet godina i povela djecu sa sobom, no on me nakon godinu dana prisilio da mu vratim djecu, smatrajući da on ima bolje uslove za njihov odgoj. Nakon što sam vidjela informaciju, da on želi prodati naše dijete, odlučila sam Rubinu vratiti u svoj dom", ispričala je dvadesetšestogodišnja Khursheed, dodajući da će se potruditi da djevojčicu da u dom za nezbrinutu djecu, kako bi se država skrbila u njoj, u slučaju da ona ne mogne dobiti starateljstvo.

Khursheed je prošle sedmice otišla u dom Rafiqa Qureshija napavši ga zbog toga što je želio prodati malenu Rubinu i tada se vidjela sa svojom kćerkom, piše britanski Telegraph.

"Optužila me da sam ju napustila, ali to nije tačno. Neizmjerno je volim i želim da bude pored mene i nadam se da ću uspjeti dobiti starateljstvo", kazala je shrvana Khursheed.

Film Slumdog Millionaire“ je romantična drama britanskog režisera Dannya Boylea bazirana na romanu Vikasa Swarupa i prikazuje 18-godišnjaka bez roditelja koji živi u sirotinjskom dijelu Mumbaija. Film je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara osvojio osam zlatnih statua, a mališani koji su glumili u ovom filmu proslavili su se širom svijeta, no bez obzira na slavu još uvijek žive u siromašnim predgrađima Mumabaija, jedva preživljavajući, tvrde njihovi roditelji.