Film/TV
0

Madonnini (ne)uspjesi na velikom platnu

Sarajevo-x.com
Iako jedna od najpoznatijih pop pjevačica u posljednjih 30 godina, Madonna Louise Ciccone, koristila je svaku priliku da se pojavi i na filmskom platnu. Uz malu pomoć svojih muških obožavatelja iz svijeta filma poput bivšeg supruga Seana Penna, Warrena Beattyja i Guya Ritchieja provokativna plavuša se pojavila u par velikih holivudskih ostvarenja.

Svojih pet najzapaženijih, ali ne i najsjajnijih uloga, Madonna je igrala u slijedećim filmovima:

  1. "Swept Away" (2002), komedija u režiji Madonninog supruga, britanskog redatelja Guya Ritchieja.

Madonna u filmu tumači razmaženu bogatašicu koja se nakon brodoloma nađe na pustom otoku s jednim članom posade, pa se brodolom brzo pretvori u romansu. Ovaj film osvojio je pet Zlatnih malina za najgori film u 2002. godini uključujući i nagradu za najgoru glumicu koja je pripala poznatoj pjevačici.

  1. "Evita" (1996), film snimljen po predlošku mjuzikla Andrewa Loyda Webera.

Mada se govorkalo o tome da je za ulogu Evite Peron prvo bila predviđena Meryl Streep, pa čak i Barbra Streisand,uloga je na kraju ipak pripala poznatoj pjevačici. Madonna je za glavnu ulogu osvojila prestižni Zlatni globus.

  1. "Body Of Evidence" (1993), film označen kao "najgori ikad", bogat golotinjom ali ne i erotikom.

U "Body Of Evidence" javnost je još jednom jasno vidjela koliko pjevačica uživa u pokazivanju vlastitog tijela i opscenom ponašanju.

  1. "Dick Tracy" (1990), filmska adaptacija stripa.

Madonna se pojavila zahvaljujući poznanstvu s glumcem Warrenom Beattyjem. Pjesma "Sooner Or Later" koju Madonna izvodi u filmu nagrađena je Oscarom za najbolju filmsku pjesmu 1990.

  1. "Desperately Seeking Susan" (1985), komedija Susan Seidelman.

Naslovna uloga Susan u ovom filmu Madonni je omogućila veliki proboj na muzičku scenu. Film je posebno proslavio boemski New York 80-ih te na neki način postao nostalgičnim klasikom.