Nova filmska sedmica
0

"Mačak u čizmama" i romantične komedije u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Cinema City filmsku sezonu u prvoj sedmici decembra nastavlja otvaranjem trenutno najgledanijeg animiranog filma u svjetskim kinima te za narednu sedmicu najavljuje nastavak promotivne akcije Blockbuster Season 2011. svjetskom premijerom nove romantične komedije.

Program Cinema Cityja od 1.d ecembra, pored akcionog 3D spektakla ''Besmrtnici'' koji je proteklog vikenda privukao čak više od 2000 gledatelja, predvodi animirana avantura ''Mačak u čizmama''.

Bajka o mačku kojem specijalne moći daju njegove magične čizme nastala je još 17. stoljeća prošlog vijeka iz pera francuskog pisca Charlesa Perraulta, a od tada je doživjela bezbrojna stripovska i filmska izdanja. Mačka u čizmama kakvog sada poznajemo prvi put je oživio španski velikan Antonio Banderas u animiranom blockbusteru ''Shrek 2'' koji je 2004. godine na kino blagajnama širom svijeta inkasirao više od 900 miliona dolara te u nastavcima ''Shrek 3'' i ''Shrek sretan zauvijek''.

Njegovu vlastitu filmsku avanturu koja je u proteklih mjesec dana na kino blagajnama širom svijeta inkasirala više od 200 miliona dolara rediteljski potpisuje Chris Miller koji je prvi put i prenio karakter na veliki ekran u filmu ''Shrek 2'', a pored neponovljivog Banderasa glasove glavnim karakterima posuđuju meskička ljepotica Salma Hayek, junak blockbuster serijala ''Mamurluk'' presmiješni Zack Galifianakis, veteran Billy Bob Thorton te kultni meksički reditelj Guillermo del Toro.

Mnogo prije nego što je upoznao Šreka, legendarni Mačak u čizmama krenuo je na herojsko putovanje, zajedno sa velikim umom Hamptijem Damptijem i ''namazanom'' Kiti Mekošapić, da ukrade čuvenu Gusku koja leže zlatna jaja, a usput je prošao bezbroj vrlo uzbudljivih i zabavnih avantura...

Vrhunska priča o devet života drugi je animirani film nakon ''Shrek sretan zauvijek'' koji će se u multiplexu Cinema City istovremeno prikazivati u 3D sinhronizovanoj verziji u kojoj su glasove glavnim karakterima posudili poznati balkanski glumci Marko živić, Aleksandra Tomić, Nenad Nenadović i Dragan Vujić Vujke pa tako u njoj mogu uživati i oni najmlađi gledatelji.

Cinema City u narednoj filmskoj sedmici od 8. decembra nastavlja održavanje vrlo popularne promotivne akcije Blockbuster Season 2011 svjetskom premijerom romantične komedije ''Sretna nova godina''. U novom rediteljskom ostvarenju Garry Marshalla, u priči o nizu zaljubljenih parova za vrijeme novogodišnje noći u New Yorku ponovo gledamo plejadu najvećih zvijezda Holivuda u kojoj su između ostalih Robert de Niro, Michelle Pheiffer, Hillary Swank, Sarah Jessica Parker, Halle Berry, Josh Duchamel, Aston Kutcher i drugi.

Na repertoaru Cinema Cityja od 8. decembra naći će se i sportska biografska priča ''Igra pobjednika'' u kojoj se u naslovnoj ulozi pojavljuje Brad Pitt. Pretprodaja ulaznica za navedene naslove počinje 6. decembra, a još jednom podsjećamo na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije o aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama i promotivnim akcijama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.