Film/TV
0

LXG: The League of Extraordinary Gentlemen

Klix.ba
Superherojski filmovi bazirani na književnim likovima? Mora biti dosadno... ili ipak ne?

Filmovi bazirani na književnim likovima možda i ne pale današnju publiku, jer je poznato da nove generacije sve što asocira na knjige odvraća, ali što se ovoga filma tiče, zasad je marketinška kampanja na pravom putu.

Za razliku od prijašnjih trailera za ovaj film, novi stavlja veći fokus na Seana Connerya, koji glumi legendarnog avanturistu Allana Quartermaina. Trailer zasad daje predstavu da je ovo više manje film o Conneryu, što je vjerovatno i pametan način marketinga filma što se tiče šire publike. Pored stavljanja veće pažnje na Quartermaina, novi trailer uspjeva otkriti bit radnje samog filma (nešto što raniji, i ne previše zanimljivi traileri nisu uspjeli).

Film je baziran na mini-seriji stripova Alana Moorea i Kevina O'Neilla. Postavljen u viktorijansku Englesku, film je priča o timu izvanrednih figura, kultnih likova iz velikih avanturističkih romana, koji biva pozvan od strane same kraljice da zaustave zlikovca koji želi, naravno, uništiti svijet. Ovu prepoznatljivu grupu likova predvodi Allan Quartermain (Sean Connery), a u Ligi Izvanrednih Džentlmena se nalazi i Drakulina dama Mina Harker (Peta Wilson), Nevidljivi čovjek (Tony Curran), Dr. Jekyll/G. Hyde (Jason Flemyng), Tom Sawyer (Shane West), Kapetan Nemo (Naseeruddin Shah), i Dorian Gray (Stuart Townsend).

Intrigantan film, nema šta. Stephen Norrington je režiser ovog junačkog, po svemu sudeći spektakla, koji u svjetska kina dolazi 11. jula ove godine. Za sada samo možete pogledati veoma zanimljiv trailer ako kliknete ovdje.