Film/TV
16

Ljepotice i horori: Ove dame su "strašne filmove" učinile drugačijim

Klix.ba
Kate Beckinsale
Kate Beckinsale
Horori i SF-filmovi su često ispraćeni ulogama koje utjelovljuju lijepe glumice, ali samo rijetki filmovi te vrste imaju tu čast da ih promovišu najljepše žene Hollywooda.

Predstavljamo vam sedam imena koja su u proteklih desetak godina dali svoj doprinos jednom od najpopularnijih filmskih žanrova.

Jennifer Lawrence - House at the End of the Street

Kuća na kraju ulice u koju se useljava djevojka Elissa krije mračnu tajnu. Zbog skromne ocjene od 5,6 (IMDB) Lawrence se zasigurno ne brine,a razlozi mogu biti osvojen Oscar za najbolju glumicu te uloge u filmovima kao što su X-Men: Days of Future Past , The Hunger Games, American Hustle i Silver Linings Playbook.

Milla Jovovich - The Fourth Kind

Iako vanzemaljci i otmice predstavljaju plodonosno tlo za razvoj scenarija, ovaj film dobio je ocjenu od tek 5,9. Ipak, Jovovich je svojevrsna Kraljica horora i SF-a zahvaljujući ulozi u franšizi Resident Evil i filmu The Fifth Element.

Jennifer Lopez - The Cell

Dok ljekari pretražuju um opasnog ubice, Lopez se može pohvaliti ocjenom od 6,3, ali i dodatnim filmskim naslovima kao što su The Boy Next Door, Parker i Monster-in-Law. Definitivno nije loše za jednu pjevačicu.

Kate Beckinsale – Underworld

U ratu između vampira i vukodlaka, lijepa Beckinsale pripada grupi koja pije krv. Uz dobru ocjenu od 7,0 ovaj film je jedan od pamtljivijih uradaka holivudske glumice koji može stajati rame uz rame sa naslovima The Aviator, Total Recall i Van Helsing.

Scarlett Johansson - Under the skin

Vjerovatno podcijenjen film o vanzemaljcima, ali Johansson uz svoju plodonosnu filmsku karijeru nema razloga da očajava. Tu su njeni klasici The Avengers, Lucy, Lost in Translation i mnogi drugi.

Halle Berry – Gothika

Zvjezda filmova X-Men, Cloud Atlas i Monster's Ball možda je i najpoznatija po psiho hororu Gothika u kojem glumi psihijatra zarobljenog u bolnici za mentalno oboljele.

Jessica Biel - The Texas Chainsaw Massacre

Remake horora iz 1973. godine smjestio je Biel u ulogu Erin koja se pokušava spasiti od psihopatskog ubice i njegove porodice. Film bi vjerovatno imao puno manju ocjenu od 6,2 da Biel nije pristala na ulogu davne 2003. godine.