Nakon smrti supruge
0

Liam Neeson ponovo na crvenom tepihu

Sarajevo-x.com
Legendarni irski glumac Liam Neeson u utorak navečer prvi put je prošetao crvenim tepihom nakon smrti svoje supruge Natashe Richardson, i to povodom premijernog prikazivanja njegovog novog filmskog ostvarenja "Five Minutes of Heaven" u New Yorku. Riječ je o filmu koji će 17. augusta i publika Sarajevo Film Festivala imati priliku pogledati u Heineken Otvorenom kinu.

Kako saznaje Daily Telegraph, prije održavanja američke premijere britansko-irskog filma koji je snimljen pod rediteljskom palicom Olivera Hirschbiegela predstavnicima medija poručeno je da su strogo zabranjena pitanja lične prirode.

Na pitanje novinara o tome kako on vidi raj, glavni junak Spielbergovog kultnog filma "Schindlerova lista" odgovorio je: Za mene je raj kada provodim vrijeme sa svojim sinovima", te je dodao kako "se u ovom trenutku zapravo i osjeća kao da je već u raju".

Film "Five Minutes of Heaven" sniman je prema scenariju Guyja Hibberta, a Neeson se pojavljuje u ulozi bivšeg pripadnika jedna sjevernoirske paramilitarne organizacije kojeg proganjaju sjećanja na ubistvo koje je počinio.

Supruga Liama Neesona, također veoma uspješna glumica Natasha Richardson preminula je u martu ove godine nakon nezgodnog udarca u glavu tokom časa skijanja u Quebecu. Imala je tek 45 godina, a iza sebe je ostavila i dva maloljetna sina koje je dobila u braku s Neesonom.