Film/TV
218

Liam Cunningham za Klix.ba: U Sarajevu ću ponovo piti rakiju, a i ćevapi zvuče zanimljivo

Piše: M. N.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Zvijezda serije "Igre prijestolja" Liam Cunningham stigao je drugi put u Sarajevo kako bi prisustvovao 22. Sarajevo Film Festivalu. U izjavi za Klix.ba irski glumac je rekao kako će ovaj put probati ćevape, te ponovo piti rakiju koja bi, našalio se, trebala biti zabranjena jer je "opasna".

Nakon što je sletio na sarajevski aerodrom Cunningham je rekao kako je imao VIP tretman u avionu, za razliku od ranijih letova kada je, kako je rekao s osmijehom, "bio vezan lisicama". Smatra da mu je upravo ovakav tretman i način života donijela serija "Igre prijestolja".

"Postao sam poznat i stekao veliku slavu. To je prelijepa i neobična priča. Sada je lakše naći finansijere za filmove i glumce. 'Igra prijestolja' je prelijepa priča s nevjerovatnim likovima i mnogo ženskih uloga zbog čega su se gledatelji zaljubili", rekao je Cunningham.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Ovo mu je druga posjeta Sarajevu. Prvi put je bio 2008. godine i rekao je kako je sramotno što se ranije nije vratio. Tada je obišao glavni grad BiH, mjesta ratnih stradanja i tunel. Ovaj put se odlučio jesti i uživati u našim pićima.

"Volim svu hranu i probat ću ćevape. Volim vaše tradicionalno piće rakiju. Opasna je i trebala bi biti ilegalna. Imao sam problema zbog nje", kazao je kroz smijeh.

Dodao je kako će obavezno kupiti tradicionalne deserte jer ih njegova majka obožava.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Na 22. SFF-u Cunningham predstavlja svoj novi film "Djetinjstvo vođe" / "The Childhood of a Leader" režisera Bradyja Corbeta za koje je, kako je rekao, već sada dobio dobre kritike.

"Film je tek objavljen, ali su povratne informacije odlične. Svidio se mojim prijateljima, kritike su super i recenzije u uglednim novinama su odlične. Zadovoljan sam", kazao je na kraju ovaj slavni glumac.

Film će biti prikazan 20. augusta u sklopu programa Specijalne projekcije u kinu Meeting Point, nakon čega će uslijediti razgovor.