Film/TV
0

Lennon "ponovo u Liverpoolu"

Sarajevo-x.com
Producenti novog biopica o legendarnom britanskom muzičaru organizovali su u Liverpoolu audiciju u nadi da će upravo pronaći "Johna Lennona".

Tako se i Alan Swoffer, koji gradi karijeru kao John Lennon, našao među kandidatima u redu ispred muzičkog studija Eleveator, te se nada glavnoj ulozi u novom filmskom projektu. Swoffer je ove godine već imao priliku utjeloviti svog idola, i to u filmu "The Bank Job", u režiji Jasona Stathama.

Prema pisanju britanskog lista Telegraph, riječ je o filmu "Nowhere Boy", baziranom na memoarima Johnove polusestre Julie Baird, a režirat će ga Matt Greenhalgh, producent Occarom nagrađenog biopica o grupi Joy Division "Control".

Knjiga Julie Baird "Imagine This: Growing Up With My Brother John Lennon", pruža uvid u raniji privatni život nekadašnjeg Beatlea, uključujući i njegov odnos s vlastitom majkom i njenom sestrom Mimi, koja ga je i odgojila.

"Nakon što sam pročitao biografiju odmah sam u glavi vido dramu i film - žene u njegovom životu, muškarci koji nisu bili dio njegovog života, rođenje rock'n'rolla i sve ostalo što je okupiralo njegov briljantno komplikovan mladalački um", objasnio je Greenhalgh.

"Bez ove priče nikada ne bismo imali priliku upoznati Beatlese, možete li to zamisliti", dodao je.

Produkcija novog Greenhalghovog projekta započet će krajem godine.

Ovo svakako nije prvi put da se Lennon pojavljuje na velikom ekranu, a najupečatljivije ga je utjelovio upravo Ian Hart u filmu "Backbeat", dramatizaciji početaka nekada najpopularnijeg britanskog benda "Beatlesi" u Hamburgu.