Cinema City
0

VIDEO / "Legija" i "Svi smo super" na repertoaru od 25. marta

Sarajevo-x.com
Sarajevski multiplex Cinema City koji je u prvih sedam mjeseci rada dostigao fantastičnu cifru od 250.000 gledatelja nastavlja ljubiteljima filma u glavnom gradu BiH donositi dugo očekivane filmske naslove, te priređivati nove promotivne akcije i usluge.

Program u sedmici od 25. marta predvodi akcioni spektakl "Legija" (Legion) mladog autora Scotta Stewarta koji se u Hollyowoodu proslavio kao jedan od najboljih majstora specijalnih efekata. U vuzielno zapanjujućem spektaklu naslovnu ulog igra sjajni Britanac Paul Bettany, koji iza sebe ima uloge u blockbusterima "Da Vinčijev kod" i "Iron Man", a tu su još veteran Denis Quaid, koga smo nedavno gledali u SF hororu "Pandorum", popularni afroamerički glumac Charles S. Dutton, te prelijepa zvijezda popularne TV serije "Privatna praksa" Kate Walsh.

Radnja filma vezana je uz prašnjavi restoran u pustinji Mohave koji postaje multa zona konačnog obračuna na Zemlji u zapanjujuće originalnoj i zastrašujućoj viziji Apokalipse reditelja i scenariste Scotta Stewarta. Dok ljudska vrsta uništava sama sebe u divljem bijesu, mala grupa ljudi na rubu ničega priprema posljednju liniju odbrane uz pomoć misterioznog i moćnog stranca...

Za ozbiljniju publiku na repertoaru od 25. marta naći će se sjajna porodična priča "Svi smo super“ (Everybody's Fine) koja je svoju humanitarnu BH premijeru doživjela 23. marta u Cinema City u okviru akcije "Šetnjom za život" kojom se prikupljaju sredstva za prvi momotom aparat u BiH kojim se otkriva rak dojke u ranom stadiju.

Robert De Niro predvodi zvjezdanu glumačku postavu u kojoj su zvijezda blockbuster serijala "Čarlijevi anđeli“ Drew Barrymore, prelijepa Britanka Kate Beckinsale, junakinja SF spektakla "Underworld" te sjajni mladi komičar Sam Rockwell, koji nas je oduševio u hitu "Vodič kroz glalaksiju za autostopere". U ovoj oštroumnoj komičnoj drami, remakeu istoimenog talijanskog hita Giuseppe Tornatorea "Stanno Tutti Bene" De Niro glumi udovca koji, nakon što mu je žena preminula, shvati da mu je žena bila jedina prava veza s djecom. Stoga on kreće na putovanje autobusom duž čitave zemlje kako bi se ponovno zbližio sa njima, ali putem otkriva da su njihovi životi daleko od idealnih. U samom srcu filma je priča o porodici i fizičkim i emocionalnim udaljenostima koje valja prijeći kako bi njeni članovi opet postali prava porodica...

Cinema City 26. i 27. marta predstavlja i ponoćne pretpremijere dugo očekivane romantične drame "Hvala ti za ljubav“. Ulaznice po promotivnoj cijeni od pet KM za film u kojem Junak blockbuster serijala "Sumrak“ i idol svih tinejdžerki Robert Pattison igra mladog buntovnika koji iznenadnim obrtom sudbine upoznaje mladu i vrlo zanimljivu djevojku ali radi dramatičnih okolnosti svoj odnos sa njom dovodi u pitanje prodaju se vrlo dobro već od 18. marta, a svi oni koji ne dođu do svojih ulaznica za pretpremijere film mogu pogledati na redovnom repertoaru od 1. aprila.

Cinema City priprema i pravi praznik za mališane i njihove roditelje sa promotivnom akcijom Revija Walt Disney klasika. U naredna tri vikenda klinci mogu uživati u projekcijama svih najbolji animiranih filmova studija Walt Disney iz proteklih nekoliko godina a prvi vikend 27. i 28. marta na repertoaru će se naći klasici "Legenda o medvjedu" i "Bambi 2". Svi filmovi su sinhronizovani na naš jezik pa ih mogu pratiti i najmlađi gledatelji a ulaznice se mogu već od danas kupiti na blagajnama multiplexa po promotivnoj cijeni od tri KM.

Sve informacije oko Revije Walt Disney, ponoćnih pretpremijera, programa prikazivanja, filmova u najavi te uslugama Cinema City sve zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 288.