Zlatni globus za "Jokera"
0

Ledgerova porodica oduševljena zbog nagrade

Sarajevo-x.com
Kim i Heath Ledger
Kim i Heath Ledger
Iako porodica australskog glumca, koji je krajem januara prošle godine iznenada preminuo, nije mogla prisustvovati svečanoj dodjeli Zlatnih globusa održanoj u nedjelju, za magazin People otkrili su kako su "presretni" što je Heath posthumno osvojio nagradu za "zločestu" ulogu Jokera u novom filmu o superjunaku Batmanu, "The Dark Knight".

"Presretni smo zbog njega", odgovorio je Heathov otac Kim Ledger na pitanje novinara magazina People o tome šta misli o osvojenom Zlatnom globusu za "Najboljeg sporednog glumca u drami".

Na ceremoniji dodjele prestižnih filmskih nagrada, koja je održana u ponedjeljak ujutro (po našem vremenu) u Beverly Hilton Hotelu u Los Angelesu, reditelj filma "The Dark Knight" Christopher Nolan primio je ovu nagradu u ime preminulog glumca i kazao: "U ime svih nas koji smo s Heathom snimali Dark Knight, prihvatam ovo s tugom ali i neizmjernim ponosom". "On će nam zauvijek nedostajati, ali nikad neće biti zaboravljen", dodao je.

Kolega Heatha Ledgera Aaron Eckhart također je izjavio kako je ovo priznanje zapravo "gorkoslatkog okusa". "To što pričamo o njemu, što ga se sjećamo i pedstavljamo njegov talenat i njega kao ljudsko biće, veoma je važno za mene", prokomentarisao je Eckhart za People, te dodao kako se naježi kada priča o Heathu. "Poznavao sam Hetha kao glumca, osjetio sam njegov duh i divio mu se".

Podsjećamo, Heath Ledger (28) je prije gotovo godinu dana pronađen mrtav u svom stanu u New Yorku, a rezultati autopsije su pokazali da se slučajno predozirao lijekovima. Iza sebe je ostavio danas trogodišnju kćerku Matilde Rose koju je dobio u vezi s glumicom Michelle Williams, s kojom je glumio u filmu "Brokeback Mountain".