Umjesto Gila Grissoma
0

Laurence Fishburne "glavni osumnjičeni" za "Mjesto zločina"

Sarajevo-x.com
Zvijezda uspješne filmske trilogije "The Matrix" Laurence Fishburne mogao bi postati nova zvijezda kriminalističke drame "Mjesto zločina" američke TV kuće CBS, budući da je William Petersen (Gil Grissom) odlučio napustiti glumačku ekipu megapopularne serije o forenzičarima i posvetiti se pozorištu.

Iako je potraga za novom zvijezdom hit američke TV serije obavijena tajnošću, već kruže glasine o tome da je upravo Fishburne glavni kandidat za novi lik, koji bi se nakon Grissomovog odlaska trebao nametnuti kao glavni junak.

Kako saznaje Reuters, novi lik u ovoj seriji, koja je veoma gledana i na našim prostorima, zamišljen je kao problematični doktor/naučnik koji ima isti genetski profil kao i serijski ubojica, ali koji nikada ranije nije ispoljavao ubilačke nagone.

Producenti TV serije "Mjesto zločina" pored Fishburnea, koji je 1994. godine bio nominovan za Oskara za ulogu u filmu ""What's Love Got to Do With It", za novog člana glumačke ekipe razmatraju Johna Malkovicha i Kurta Russella.

Slavni američki glumac i filmski producent javnosti je najpoznatiji po ulozi Morpheusa, mentora Nea, u naučnofantastičnim filmovima "The Matrix".