Imao preko 40.000 intervjua
0

Larry King najavio okončanje svog showa najesen

Sarajevo-x.com
Larry King (Foto: Reuters)
Larry King (Foto: Reuters)
Veteran Larry King najavio je da će najesen okončati svoj noćni show koji godinama s velikim uspjehom vodi na CNN-u.

U više od 25 godina showa King je napravio preko 40.000 intervjua, a njegov show "Larry King Live" nedavno je ušao u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda kao najduži show s istim domaćinom koji je u isto vrijeme i autor.

Vijest o okončanju emisije dolazi u vrijeme kad rezultati pokazuju da opada gledanost, dok je King (76) naveo kako sad želi više vremena provoditi sa porodicom.

Njegov brak sa sedmom suprugom Shawn Southwick došao je do tačke raspada ranije ove godine kad je King zatražio razvod. Otad je par radio na pomirenju razlika koje imaju.

Na svom blogu King je napisao da će mu dogovor sa CNN-om da najesen završi sa svojom emisijom omogućiti da više vremena posveti supruzi. Naveo je da će i dalje ostati dio porodice CNN-a te da još planira voditi određene specijalne na velikim nacionalnim i međunarodnim događajima.

Tokom svoje karijere King je razgovarao sa svakim američkim predsjednikom još od Geralda Forda. Njegovi posljednji gosti bili su bogataš i osnivač "Microsofta“ Bill Gates te pjevačica Lady Gaga.

Međutim, njegov show je sada manje gledan od onih na konkurentnim MSNBC-u i Fox News-u.

Vijest o završetku Kingovog showa došla je samo sedmicu nakon što je kritičar David Carr u "New York Timesu“ napisao da CNN treba uskoro pronaći dostojnog nasljednika za Kinga, javio je BBC.