Stanković ostao bez intervjua
0

Kusturica poludio zbog pitanja o Sarajevu

Sarajevo-x.com
Ekipa Hrvatske radiotelevizije predvođena poznatim voditeljem emisije "Nedjeljom u 2" Aleksandrom Stankovićem uputila se Mokru Goru, kako bi napravila intervju sa rediteljem Emirom Kusturicom. No, već nakon 20-ak minuta snimljenog razgovora, Kusturica je prekinuo snimanje jer ga je Staknović iznervirao sa pitanjem 'zašto je pio viski sa Slobodanom Miloševićem dok su po Sarajevu padale granate'.

Kusturica je kazao kako je to bila njegova obaveza jer je osvojio Zlatnu Palmu u Cannesu. Stanković ga je podsjetio na njegu izjavu da Milošević bio šekspirovski lik jer je supruzi Mirjani iz zatvora u Hagu krišom slao ljubavne poruke, te ga upitao je li i Hitler bio takav sa Evom Brown.

Potom je uslijedilo i pitanja o snimanju narednog filma u Izraelu, ali je Kusturica odjednom počeo pričati o "hrvatskim legionarima koji su po Hrvatskoj ubijali Srbe".

Voditelj je od njega tražio da pojasni podršku haškom optuženiku Anti Gotovini, podjsetivši ga na stihove 'tko ne voli Gotovinu, uvalim mu osovinu' od benda "No smoking orcestra" .

Tada je Kusturica počeo vikati da se 'ni Jay Leno nije tako odnosio prema njemu'.

"Nećeš se ti meni frajerisati niti preko mene graditi karijeru", izderao se Kusturica i te im uzeo sav snimljeni materijal, javlja net.hr.

Nedavno je Kusturica dao prvi veliki intervju za jedan bosanskohercegovački mediji, i to za emisiju "Telering" urednika i voditelja Mate Đakovića.

No, za razliku od njegovog kolege Stankovića, Đaković je lijepo primljen u Drvengradu, selu rođenog Sarajlije i najnagrađivanijeg reditelja sa prostora bivše Jugoslavije. On je u tom intervju kazao kako je film "Život je čudo" trebao pomiriti njega i Bosnu, na kraju poručivši da je Sarajevo 'magičan grad'.