SAD i Kanada
0

Krtica u važnoj misiji zaposjela vrh box officea

Sarajevo-x.com
Magija producenta Jerryja Bruckheimera proteklog vikenda bacila je na noge i slavnog Harryja Pottera. Animirani film o krtici-agentu, koja radi za vladinu agenciju "G-Force" i spašava svijet, nedodirljiv je, barem ako je suditi prema broju prodatih ulaznica u kinima Sjeverne Amerike.

Akciona komedija u kojoj su likovima glasove posudili Španjolka Penelope Cruz i Amerikanac Nicolas Cage kao glavni agenti u misiji, u debitantskom prikazivanju zaradila je 32,3 miliona dolara, prema podacima Exhibitor Relationsa.

Šesti nastavak Harryja Pottera tako je pao na drugu poziciju sa novih 30 miliona dolara na računu.

Na trećem mjestu našao se također novitet "The Ugly Truth" u kojem Katherine Heigl traga za ljubavlju. Horor "Orphan", priča o paru koji otkriva da njihovo usvojeno rusko siroče nije to što su mislili, zauzeo je četvrto mjesto.

Pad na box officeu zabilježio je i "Ice Age: "Dawn of the Dinosaurs" kojem su glasove posudili Queen Latifah i Dennis Leary. Pali su i "Transformers: Revenge of the Fallen", nastavak filma iz 2007. godine, koji je dosad prikupio 379 miliona dolara.

Natprosječno inteligentne životinjice iz "G-Forcea" - krtica, zamorac i hrčak s misijom da spase svijet od zlog multimilijardera koji njime želi zavladati, ipak je vladar vikenda koji je iza nas. Ova Disneyeva mješavina igranog i animiranog filma pokazala se najzanimljivijom kako djeci, tako i odraslima. Ostaje da vidimo da li će njegov uspjeh biti kratkog daha.

Lista od 10 najgledanijih filmova proteklog vikenda:

  1. "G-Force", 32,2 miliona dolara
  2. "Harry Potter and the Half-Blood Prince", 30 miliona
  3. "The Ugly Truth", 27 miliona
  4. "Orphan", 12,8 dolara
  5. "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs", 8,2 miliona
  6. "Transformers: Revenge of the Fallen", 8 miliona
  7. "The Hangover", 6,5 miliona
  8. "The Proposal", 6,4 miliona
  9. "Public Enemies", 4,2 miliona
  1. "Brüno", 2,7 miliona američkih dolara.