Film/TV
30

Kreator "Dosjea X": U potrazi sam za čudom i paranormalnim iskustvom

Klix.ba
Kreator jedne od najvećih serija svih vremena tvrdi da uopće nije iznenađen onim što američka vlada priređuje svojim građanima.

Chris Carter je prije više od 20 godina snimio prvu epizodu danas kultnih "Dosjea X", a ovih dana učestvuje u snimanju novih epizoda koje će biti emitirane u januaru 2016. godine.

U intervjuu koji je dao za britanski The Independent, Carter tvrdi kako uopće nije iznenađen novootkrivenim činjenicama o tajnim programima američke vlasti kao što su špijunaža i praćenje građana.

"Uopće nisam bio iznenađen a kamoli šokiran. Takve optužbe i pretpostavke su upravo ideje na kojima su 'Dosjei X' bazirani", rekao je Carter.

Što se tiče novih epizoda, Carter ističe da je snimanje naporno iako je riječ o samo šest priča od kojih su neke posvećene mitologiji o vanzemaljcima.

Sam Carter već više od 20 godina vješto balansira kada daje odgovor na pitanje da li on vjeruje u bazu svoje kreacije – u teoriju o vanzemaljcima koji posjećuju Zemlju. Često zvuči kao da kombinuje skepticizam Dane Scully i uvjerenost Foxa Muldera.

"Poster 'Želim vjerovati (I Want to Believe)' savršeno označava moj stav. U potrazi sam za paranormalnim iskustvom, tražim čudo i čekam nadnaravno. Čekam da se susretnem sa nečim što neću moći objasniti", zaključio je Carter.