Film/TV
0

Kontroverzne reklame za horor film

Sarajevo-x.com
Roland Joffe
Roland Joffe
Reklame za novi horor film ''Captivity'' povučene su sa oglašivačkih mjesta nakon mnogobrojnih primjedbi na grafičke slike koje su otisnute na bilbordima.

Niz reklama za novi horor film ''Captivity'' povučene su iz javnosti poslije nekoliko oštrih reakcija javnosti zbog grafičkih slika na kojima su prikazane scene otmica i ubistava.

Na posterima koji su osvanuli 13. marta, oslikana je Elisha Cuthbert u scenama ubijanja i mučenja. Reklame su se pojavile na 30 bilborda u Los Angelesu i na 1.400 vozila taksija u New Yorku.

Distributer filma, ''Lionsgate Films'' i produkcijski partner ''After Dark Films'', odlučili su povući reklame poslije navale telefonskih poziva i prigovora na plakate.

Glasnogovornik ''Liongate Filmsa'', Peter Wilkes izjavio je da studio nije poznavao sadržaj reklamnog materijala te da ga nije ni odobrio prije njegovog puštanja u javnost. Dodao je da je promotivnu kampanju filma nadzirala produkcijska kuća ''After Dark Fims''.

''Kada smo shvatili kakve reakcije izazivaju bilbordi, odmah smo zamolili odgovorne u kući ''After Dark Films'' da otklone plakate, što su oni i učinili'', dodao je Wilkes.

Zvaničnici u produkcijskoj jući ''After Dark Films'', rekli su da se radi o nesporazumu između njih i preduzeća za štampu koje je izradilo plakate.

Pojavljivanje filma ''Captivity'', reditelja Rolanda Joffea, u kino dvoranama predviđeno je za 18. maj.