Adrijana Kurtišaj
0

"Komplimenti mi imponuju, a kome ne bi?"

Razgovarala: Adisa Pobrić
Adrijana Kurtišaj, jedno od najpoznatijih lica OBN-a, ove godine obilježava šest godina rada na televiziji. Lijepa i popularna voditeljica za Sarajevo-x.com govorila je o svojim počecima na televiziji, zadovoljstvu radom u matičnoj TV-kući, ali i komplimentima na svoj izgled koje često dobija i koje smatra simpatičnim.

Otkud Adrijana Kurtišaj na televiziji? Jeste li sanjali taj ili neki drugi san i kakvi su bili Vaši prvi dani pred kamerama?

Na TV sam došla sasvim slučajno. Počela sam raditi kao honorarac prije tačno šest godina i zavoljela ovaj posao. Dok sam bila dijete moj se san mijenjao s vremenom, htjela sam biti i glumica, pa učiteljica, a oduševljavale su me i TV-voditeljice, ali s obzirom da sam student Ekonomije, nisam se mogla zamisliti u ulozi voditelja. Moji prvi dani pred kamerom su bili puni treme, kada sam se prvi put vidjela na TV-u kao voditeljicu vremenske prognoze nisam se mogla prepoznati.

Angažovani ste na više projekata, od emisije "Nedjeljom popodne" do plesnih i muzičkih projekata. Koja oblast Vam najviše odgovara? Kakve su šanse da Vas jednog dana vidimo u, recimo, OBN Infu?

Trenutno se vidim u zabavnoj redakciji i emisiji "Nedjeljno popodne", koja mi daje velike mogućnosti i ne ograničava me, što po svojoj prirodi nikada nisam voljela zato sam vjerovatno tu gdje jesam - na TV-u. Na samom početku karijere sam nakratko bila u informativnoj redakciji.

Da Vam s nekog drugog medija ponude mnogo novca i uz to sjajne uslove za rad, da li biste razmotrili odlazak?

Trenutno sam zadovoljna svojim angažmanom i statusom na OBN-u i ne planiram ići nigdje.

Kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Nisam ranoranilac. Bolje funkcionišem u poslijepodnevnim satima, pa su tako i termini mojih emisija u poslijepodnevnom i večernjem terminu, u zavisnosti kakve su mi obaveze toga dana. Skoro svaki dan je obilježen odlaskom kod frizera, odlaskom po garderobu i pripremama priloga za emisiju.

Ko se brine za Vaš stajling?

Većinom to radim sama. Na početku sam dobijala upute od Emerika Gudelja, pa se i sad vodim njegovim smjernicama.

S kim Vam je od kolega najdraže raditi?

Sa svima sam radila, a s obzirom da sam već dugo godina u voditeljskom paru sa Feđom Fetahagićem, sa njim mi je i najdraže raditi. Razumijemo se.

Osim Vašeg vođenja emisija, gledaoci stalno hvale Vaš izgled. Na nekim forumima snimaju i postavljaju Vaše fotografije i videosnimke. Imponuje li Vam sva ta pažnja i kako se nosite s komplimentima?

Da, vidjela sam te klipove i moram priznati da mi je to simpatično. Kada želim pogledati kako je protekla emisija koja je išla uživo, sve informacije i komentare dobijem na tim stranicama. Naravno da mi komplimenti imponuju, kome ne bi? Ipak, najdraži mi je kompliment koji dobijem od ženske osobe.

Da li je bilo nekih ponuda da se okušate kao, recimo, fotomodel?

Nekada sam se time bavila. Od 18. do otprilike 21. godine. Ali neku dobru ponudu ni danas ne bih odbila.

Životni planovi?

Ne planiram na duge staze. Mislim da ništa u životu ne treba planirati, ali naravno smjernice čovjek treba imati. Želim da za 10 godina budem zadovoljna onim što sam do tada postigla.

Kako provodite slobodno vrijeme? Bavite li se nekim hobijima i koliko mimo posla uopšte gledate TV?

Slobodno vrijeme provodim sa ljudima sa kojima se radi posla nemam priliku često viđati. Moj hobi je kuglanje, to je nešto što me u potpunosti opusti i isključi iz svakodnevnice. Moram priznati da gledam TV jer je to profesionalna deformacija. Nekada moja porodica zna prokomentarisati da ja vidim nešto na šta oni nikada ne bi obratili pažnju.

Kakav spektakl nas očekuje u novoj sezoni "Rata bendova" i imate li u planu neke nove projekte?

Veliki spektakl! Jedva čekam početak druge sezone jer je velika zainteresovanost, kako gledatelja, tako i bendova. Završene su audicije u Sarajevu, Zagrebu i Novom Sadu i zaista je bio veliki broj kvalitetnih bendova. Finalni broj onih koji će se pojaviti i prvoj live emisiju odlučit cemo 3. oktobra na finalnoj audiciji. Žiri ima težak zadatak i mogu sa sigurnošću reći da će ovo biti regionalni spektakl.

Pitanje za kraj: Možemo li uskoro očekivati da Adrijana Kurtišaj "stane na ludi kamen"?

Mislim da je glavna karika u životu svake osobe da se osjeća zadovoljno na svakom polju, a kada je riječ o ludom kamenu... ko zna? Možda.