Film/TV
183

"Komedija s nogu 3u1": Kreće prvi domaći TV serijal stand-up komedije

Klix.ba
"Komedija s nogu 3u1" je TV serijal u koji će u 24 emisije predstaviti preko 30 stand-up komičara iz pet zemalja regije.

Od sljedeće sedmice će u programu nekoliko TV kanala u Bosni i Hercegovini krenuti prvi domaći TV serijal stand-up komedije pod nazivom "Komedija s nogu 3u1".

Unutar 24 polusatne emisije nastupit će 35 regionalnih komičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Uz podršku Ambasade SAD-a u Sarajevu i u saradnji sa US alumni asocijacijom u Bosni i Hercegovini, ovaj projekt je uspješno produciran i ponuđen bosansko-hercegovačkim televizijama, od kojih je njih 19, predvođenih s BHT1, odlučilo ovaj serijal uvrstiti u svoj program.

Iza projekta stoji Pedja Bajović, jedan od vodećih regionalnih stand-up komičara i producenata, a čiju je ideju i prema njegovim uredničkim uputama u djelo sprovela producentska kuća ProVision iz Lukavca.

"Već godinama se bavim mišlju da na ekran pretočimo ono što je višegodišnja realnost na ovim našim prostorima, a to je bliska i intenzivna saradnja pripadnika mreže stand-up komičara s područja bivše Jugoslavije. Ovi ljudi bez problema putuju i uspješno nasmijavaju publiku i u svojoj i u okolnim zemljama!" kaže Bajović i dodaje:

"Jezik je u govornom smislu isti, a najveći dio tema zajednički je svima nama. To je dobitna kombinacije za smijeh!"

U svakoj od emisija "3u1" uvršteni su nastupi po troje komičara, iz tri zemlje regije, i gledaoci će imati priliku tokom emitovanja prepoznati svog favorita, favoritkinju ili više njih.

"Cilj nam je na ovaj način dati svoj doprinos slobodi govora i izražavanja, a to je suština našeg posla. Pored toga želimo da našoj publici približimo životna iskustva kroz primjere svakodnevice iz različitih dijelova zemlje i regiona, te tako doprinesemo tekućem procesu pomirenja, jer kako je to jednom jako lijepo rekao Jay Leno - Ne možeš se ljutiti na onoga ko te nasmijava!", kaže Bajović.

Televizijski kanali u čijem programu će se naći 'Komedija s nogu 3u1' su: BHT1, Televizija USK, Televizija Prijedor, Bel kanal, K3, NTV Arena, Televizija TK, TV Lukavac, TV Živinice, TV Bugojno, Kanal 6, TV Zenica, TV Visoko, Televizija KISS, TV Vogošća, OSM, Televizija Goražde i TV Herceg.