Film/TV
0

Komedija Parada u Zenici i Sarajevu od 19. januara

Sarajevo-x.com
Najgledaniju komediju u regionu "Parada" od 19. januara moći ćete pogledati u multiplexu Cinema City u Sarajevu i multiplexu Ekran u Zenici, a uskoro i u Tuzli te ostalim kinima u BiH.

Film prati grupu gay aktivista koji pokušavaju organizirati Paradu ponosa u Beogradu.
Kad policija odbije osigurati skup, oni se obraćaju Limunu (Nikola Kojo), vlasniku zaštitarske agencije i ratnom veteranu. Pošto u Beogradu ne može okupiti ekipu za zaštitu gay parade, Limun odluči okupiti ekipu u regiji. Limun i vođa gay aktivista Radmilo (Miloš Samolov) kreću na put po zemljama bivše Jugoslavije u kojima je Limun ratovao tokom devedesetih.

Na listi su njegovi neprijatelji, oni protiv kojih se borio, ali s kojima je u to turbulentno vrijeme i trgovao - Roko, hrvatski ratni veteran (Goran Navojec), Halil, sitni kriminalac iz Bosne (Dejan Aćimović) i Azem, Albanac s Kosova (Toni Mihajlovski).

Poslije silnih zapleta, Limun će uspjeti okupiti šaku živopisnih plaćenika, ali tek po povratku u Beograd "samuraji" će se suočiti s najvećim izazovima i staviti na kocku svoje živote.

Film je režirao Srđan Dragojević, a glavne uloge su ostvarili Nikola Kojo, Miloš Samolov, Goran Navojec, Dejan Aćimović i Hristina Popović.