Negativac vs. Osoba godine
0

VIDEO / Koja je razlika između Zuckerberga i Assangea?

Sarajevo-x.com
Mark Zuckerberg (Foto: Reuters)
Mark Zuckerberg (Foto: Reuters)
Magazin "Time" proglasio je Marka Zuckerberga, osnivača najpopularnije društvene mreže - Facebook, osobom godine. Međutim, mnogi se ne slažu s tim. Na brojnim forumima otvorila se rasprava o ovoj temi i većina ljudi smatra da je osobom godine trebao biti proglašen Julian Assange, osnivač WikiLeaksa.

Tom temom i ko je zaista osoba godine, pozabavio se i Saturday Night Luve, američka zabavno-humoristička TV-serija koja se emituje na mreži NBC.

Američki komičar Bill Hader u skeču odigrao je ulogu osnivača WikiLeaksa, Assangea, i objasnio koja je razlika između njega i Zuckerberga.

"Zdravo, to sam ja Julian Assange. Kao što ste vjerovatno čuli pušten sam u četvrtak iz zatvora u Britaniji. Večeras želim odvojiti trenutak kako bih čestitao magazinu Time na odličnom izboru Marka Zuckerberga za osobu godine", kazao je Assange/Hader.

Nakon što je popio malo brandyja gledateljima je objasnio koja je razlika između njega i osnivača Facebooka.

"Ja vam dajem privatne informacije korporacija besplatno i ja sam negativac. Mark Zuckerberg vaše privatne informacije daje korporacijama u zamjenu za novac i on je osoba godine", kazao je komičar, odglumivši ulogu osnivača organizacije WikiLeaks, koja je objavljivanjem tajnih i povjerljivih informacija duboko potresla svjetsku diplomatiju.

Glumivši Assangea Hader je nastavio u istom tonu objašnjavati razliku između WikiLeaksa i Facebooka.

"Zahvaljujući WikiLeaksu možete vidjeti kako i šta korumpirane vlade rade u sjenci i kako lažu one koji ih biraju. Zahvaljujući Facebooku konačno možete otkriti koji ste lik iz serije "Seks i grad". Ja sam Samantha, ali ako švedska policija pita ja sam Charlotte", dodao je komičar.

Na kraju skeča riječ dobija i "Zuckerberg".

"I, mislim da se svi možemo složiti da je to algoritam za zabavu", istakao je "osnivač Facebooka".