Film/TV
0

Ko je najbolji robot svih vremena?

Sarajevo-x.com
S obzirom na popularnost Sci-Fi filmova, a naročito "Transformersa" koji je nedavno doživio svoju premijeru, dnevnik The Times objavio je listu od 50 najboljih "vještačkih bića". Mi vam donosimo prvih pet najboljih robota, a na prvom je mjestu, ko drugi nego, Terminator. Ko su ostali super roboti pročitajte u nastavku teksta.

The Times je robote ocjenjivao prema kategorijama vjerodostojnosti, dizajna, opasnosti i humora.

1.Terminator Series 800/Model (Terminator) Ulogu robota Terminatora producenti su najprije razmišljali ponuditi O.J. Simpsonu, ali su shvatili da bi on izgledao preblago glumeći ubicu bez skrupula. Ipak ulogu je dobio Arnold Schwarznegger, a sudeći po popularnosti filma, čini se da je svoj posao odradio jako dobro. Posebno poznata je postala njegova rečenica " I' ll be back."

Vjerodostojnost: 5; Opasnost: 10; Dizajn: 11; Humor: 9;

[SLIKA]2[/SLIKA]2. HAL9000 (Odiseja u svemiru) Poznata rečenica: "Znam da ti i Frank želite da me isključite i bojim se da je to nešto što ne mogu dozvoliti."

Vjerodostojnost: 10; Opasnost: 10; Dizajn: 8; Humor: 9;

3. Kitt (Knight Rider) David Hesselhoff i William Daniels (koji je posuđivao glas K.I.T.T.-u) prvi put su se susreli na božićnom partiju, a šest mjeseci kasnije našli su se na snimanju zajedničkog filma.

Vjerodostojnost: 10; Opasnost: 6; Dizajn: 8; Humor: 8;

[SLIKA]1[/SLIKA]4. SID 6.7 (Virtuosity) Poznata rečenica: "Samo zato što u sebi imam neodoljivu želju da ubijem tvoju porodicu, to ne znači da mi ne možemo biti prijatelji."

Vjerodostojnost: 10; Opasnost: 10; Dizajn: 10; Humor: 0;

5. ED 209 (Robocop)

Poznata rečenica: "Molim vas, spustite svoje oružje. Imate 20 sekundi da se povinujete."

Vjerodostojnost: 9; Opasnost: 10; Dizajn: 9; Humor: 1:

Ostatak liste najboljih robota možete pogledati na oficijelnom sajtu Timesa, www.timesonline.co.uk.