Film/TV
7

Klix.ba vas vodi na HT Eronet Open Air i film "Chronic"

Klix.ba
Nagrađivani film Chronic režisera Michela Franca bit će prikazan u srijedu, 19. augusta u 20:30 u okviru programa Open Air Sarajevo Film Festivala na Ljetnom kinu HT Eronet.

David je medicinski brat koji radi sa smrtno bolesnim pacijentima. Uspješan i posvećen svom zanimanju, razvija jake i čak bliske veze sa svakim pacijentom o kojem brine. Ali, van posla, David je bezuspješan, nespretan i povučen. Jasno je da mu je potreban svaki njegov pacijent jednako koliko i on njima.

U ovom su filmu uloge ostvarili: Tim Roth, Sarah Sutherland, Robin Bartlett, Rachel Pickup, Michael Cristofer, David Dastmalchian, Bitsie Tulloch, Nailea Norvind...

Michel Franco je rođen u Mexico Cityju 1979. godine. Počeo je snimati kratke filmove nakon medijskih studija. Film "Kad porastem", koji je snimljen za antikorupcijsku kampanju, prikazan je u 500 kina širom Meksika 2001. godine. Film "Između dvoje" je 2003. godine osvojio Veliku nagradu na Festivalu u Huesci i nagradu za najbolji kratki film na Festivalu u Dresdenu. Njegov prvi igrani film "Daniel i Ana" je izabran za program Directors’ Fortnight u Kanu 2009. godine.

Film je kasnije učestvovao na različitim međunarodnim festivalima i distribuiran je u mnogim zemljama, uključujući Meksiko, Španiju, Francusku i SAD. Film "Daniel i Ana" je dobio pohvale kritike, ali je bio jednako uspješan i kod publike. Scenarij za njegov drugi film "Nakon Lucije" je urađen uz podršku Filmske fondacije u Kanu u okviru programa Résidence (Rezidencija) u proljeće 2010.godine.

Portal Klix.ba i SFF vam poklanjaju dva puta po dvije ulaznice za ovu projekciju. Javite nam se sa svojim podacima (ime, prezime i broj telefona), na mail [email protected] uz naznaku "Za film Chronic".

Obavještavamo čitatelje i čitateljice da je nagradna igra završena. Dobitnicima čestitamo, a ostalima više sreće naredni put.

SFF