Quentin Tarantino govorio o filmu
3

"Killer Crow" je priča o crnim vojnicima osvetnicima u Normandiji

Klix.ba
Quentin Tarantino (Foto: Arhiv/AFP)
Quentin Tarantino (Foto: Arhiv/AFP)
Američki režiser Quentin Tarantino je otkrio detalje o svom novom potencijalnom projektu.

Trenutno nazvan "Killer Crow", film će služiti kao treći dio trilogije filmova o alternativnoj historiji uz filmove "Django Unchained" i "Inglourious Basterds".

Radnja filma bi se dešavala 1944. godine, kao i radnja filma "Inglourious Basterds", a fokusirala bi se na grupu crnih vojnika koji se nalaze u Normandiji tokom invazije saveznih snaga.

"Moja originalna ideja za film 'Inglourious Basterds' je bila da ga snimim kao veliku priču koja bi u sebi sadržavala manju priču. Pratila bi i grupu crnih vojnika razočaranih američkom vojskom koji bi počeli praviti razne ludosti. Oni su u biti crni vojnici koji kreću na put osvete i ubijaju mnoštvo bijelaca vojnika i oficira u vojnoj bazi i koji se kreću prema Švicarskoj. Uvijek sam želio da to bude dio priče. U početku sam htio snimiti i mini seriju. Kada sam naposljetku ipak odlučio snimiti film, taj dio sam morao izbaciti kako film ne bi bio pretrpan. Većina materijala je već napisana, potrebno je dodati još neke detalje. Svi filmovi će biti povezani na neki način", rekao je Tarantino za The Root.