Za one koji nemaju vremena
0

"Kill Bill" u skraćenoj verziji od jedne minute

Sarajevo-x.com
Hit Quentina Tarantina "Kill Bill", priznat ćete, odličan je film. Ipak, osvetnički put Ume Thurman, snimljen u dva nastavka kultnog uratka, za mnoge je predug i prenaporan. Dugotrajno nasilje i višesatno mačevanje nešto je što si većina u današnjem užurbanom načinu života ne može priuštiti. Ipak, budite bez brige. Internet je tu da pomogne.

Jednominutni video snimak pod nazivom "Kill Bill Parts 1 & 2, in One Minute, in One Take" pojavio se na YouTubeu kao neobična ilustracija filma. Nije to ono što biste inače očekivali. Film sveden na 60 sekundi uključuje i početnu najavu, kao i malo usporenih snimaka.

Producenti simpatičnog videa studenti su Univerziteta York, odnosno tamošnjeg udruženja filmskih stvaralaca. Egzotične lokacije Tarantinovog filma zamijenili su manje glamuroznom pozadinom običnog fudbalskog igrališta.

Prethodno je ova grupa filmadžija doživjela veliki uspjeh sa sličnim uratkom nazvanim "Forrest Gump in One Minute, in One Take" kojeg je za mjesec dana pogledalo 1,3 miliona posjetilaca YouTubea.

Prema riječima jednog od kreatora video clipova, Willa Tribblea, grupa trenutno radi na trećem "skraćenom filmu", a to bi mogao biti "Watchmen" ili "Star Wars", piše Metro.