Glumica protiv nasilja
0

Keira Knightley pretučena u TV reklami

Sarajevo-x.com
Poznata britanska glumica Keira Knightley pojavit će se pretučena u novoj kontroverznoj televizijskoj reklami koja ima za cilj podizanje svijesti o problemu porodičnog nasilja.

Zvijezda filmova "Pirati sa Kariba" i "Ponos i predrasude" u spotu će se pojaviti sa modricama koje je zadobila nakon što je njen nasilni deško pretukao. Spot prikazuje kako se prelijepa glumica jednog dana vraća sa napornog snimanja u stan, gdje biva brutalno premlaćena. Njen agresivni partner fizički nasrće na nju, te je tako jako udari da glumica završi na podu.

Kratki filmski prikaz koji traje dvije minute završava se porukom: "Zar nije napokon vrijeme da neko kaže: "Rez!"?

Spot za reklamu režirao je Joe Wright, reditelj koji je zajedno sa Keirom radio na filmu "Okajanje". Reklama je napravljena za kampanju humanitarne organizacije "Women's Aid", čiju su aktivnosti usmjerene protiv porodičnog nasilje nad ženama i djecom.

24-godišnja glumica prihvatila je ulogu u spotu, jer je željela pružiti pomoć ženama u nevolji, koje trpe razne vrste zlostavljanja.

"Rijetko slušamo o problemu nasilja koji postoji u svakoj pori društvenog života. Iako možda lično ne poznajemo nikoga ko je bio žrtva maltretiranja, to ne znači da se to ne dešava", kazala je holivudska ljepotica.

Ona je ukazala na činjenicu da bi sudbina žena širom svijeta, žrtva nasilnih muškaraca mogla biti puno kobnija.

Koliko je istinita njena izjava, govore i podaci organizacije "Women's Aid" koji navode da svake sedmice dvije žene budu ubijene od strane nasiljnih, sadašnjih ili bivših partnera.