Film/TV
0

Kapetan Phillips i program "Jutro u kinu" u Family Centru Ekran

Klix.ba
Nova filmska sedmica u Family Centru Ekran, koja počinje 24. oktobra, donosi film priznatog reditelja Paula Greengrassa "Kapetan Phillips".

Priča je bazirana na istinitom događaju iz 2009. godine o američkom teretnom brodu Maersk Alabama kojeg su oteli somalijski gusari. Kroz njegove jedinstvene leće, ovo je istovremeno napeti triler i kompleksni portret bezbrojnih posljedica svjetske globalizacije. Radnja filma fokusirana je na odnos između kapetana broda Alabama, Richarda Phillipsa (dvostruki Oskarovac Tom Hanks) i somalijskog vođe gusara Musea (Barkhad Abdi). Njih dvojica uskoro će shvatiti da su samo mali pijuni puno većih ekonomskih snaga koje se u potpunosti nalaze izvan njihove kontrole. Film je režirao nominovan za nagradu Oscar Paul Greengrass (Let 93) prema scenariju Billya Raya, a koji je temeljen na knjizi "A Captain's Duty: Somali Pirates, Navy SEALs and Dangerous Days at Sea" autora Richarda Phillipsa.

Termini projekcija svaki dan od 18:00 i 20:30 sati.

Nedjelja u Ekranu - Jutro u kinu

U sklopu dodatnih sadržaja koje pruža Family Centar Ekran u nedjelju 27. okobra ne propustite provesti “Jutro u kinu” sa svojom porodicom u period od 10 do 15 sati.

Za sve koji kupe ulaznicu za jednu od nedjeljnih projekcija filma “Grozan ja 2 (3D) “ ili obrazovnog sinhronizovanog dokumentarca iz Disney nature radionice “Zemlja” obezbjedili smo gratis Fantu, dva žetona za zabavni salon na prizemlju centra, te besplatan sat Zumba Fitnesa za roditelje u plesnom studiju “Svjetlost Nour” u suterenu našeg centra, saopćili su iz Ekrana.

Broj mjesta je ograničen. Informacije i rezevacije mjesta na broj 032 407 518 ili direktno na kinoblagajnama.