Film/TV
1

"Kako sreća hoće" od 15. augusta u kinima

U okviru programa pod nazivom "Evropa u kinu", čije je održavanje podržao Eurimages, Tropik film&video kao jedan od najvećih distributera nezavisnih filmskih naslova svjetske produkcije na repertoar bh. kinodvorana od 15. augusta donosi novo vrhunsko filmsko ostvarenje.
Riječ je o drami "Kako sreća hoće" (La Chispa de la Vida) kultnog španskog autora Alexa De La Iglesie, autora klasika "Perdita Durango".

U priči, u kojoj publicista bez posla nakon nesreće pokušava da proda ekskluzivna prava na intervju najvišem ponuđaču, sa ciljem da obezbjedi svoju porodicu, u naslovnim ulogama gledamo najpopularniju meksičku glumicu današnjice i jednu od najljepših žena na svijetu Salmu Hayek te urnebenog španskog komičara Josea Motu, koji se proslavio ulogom u hit serijalu "Torrente".

U filmu Mota igra bivšeg publicistu Roberta, koji se bez posla i napušten od prijatelja i kolega, vuče sa jednog intervjua na drugi. Njegova žena Luiza je jedina na koju može da se osloni. Nakon jedne ponižavajuće epizode on odlazi u Kartaginu, mjesto gdje su on i Luiza proveli medeni mjesec. Međutim, umjesto njihovog hotela sada je tu muzej. Tokom otvaranja muzeja, dok Roberto razgleda unaokolo, u čudnoj nezgodi on pada sa skele. Kako mu sada gvozdena šipka viri iz tjemena, on postaje glavna meta novinara i on je riješen da to dobro iskoristi.

Tropik d.o.o. kreće sa prikazivanjem filma "Kako sreća hoće" u multiplexu Ekran Zenica od 15. augusta, a uskoro i na repertoaru ostatka kinodvorana. Ovo je ujedno i posljedni film koji će zaključiti program "Evropa u kinu", čije održavanje podržava Eurimages kao krovna evropska filmska institucija.