Biografski film
1

Kako se Nicole Kidman snašla u ulozi princeze od Monaka

Klix.ba
Na internetu se pojavila i prva fotografija koja prikazuje australsku glumicu Nicole Kidman u ulozi Grace Kelly, američke glumice i princeze od Monaka.

Kidman igra glavnu ulogu u biografskom filmu "Grace of Monaco" režisera Oliviera Dahana. Film će premijerno biti prikazan naredne godine.

Četrdesetpetogodišnja glumica je nedavno morala stati u odbranu ovog filmskog projekta nakon što su djeca Grace Kelly, ali i članovi kraljevske porodice Monaka, film opisali kao izrazito historijski netačan.

Grace Kelly se udala za Rainera III, princa od Monaka, u aprilu 1956. godine. Njena djeca su film opisala kao čistu fikciju i jasno su se ogradili od bilo kakvog učestvovanja u razvoju projekta.

Međutim, Kidman je svoju ulogu Grace Kelly opisala kao prepunu poštovanja.

"Željela sam pokazati svoje poštovanje prema njoj, njenoj priči i njenom duhu. Nadam se da će se sve to moći vidjeti na filmskom platnu. Veoma sam uzbuđena, iako je u početku sve izgledalo kao nevjerovatno veliki izazov. Mnogo sam istraživala o njenom životu i donekle se osjećam povezana s njom", rekla je Nicole Kidman.