Film/TV
0

Kako riješiti probleme na poslu - Rambov način

Sarajevo-x.com
Film „Rambo“ se vraća u kina ovaj petak i usprkos činjenici da je Sylvester Stallone zašao u godine. Još uvijek možemo učiti od Rambove izdržljivosti, bez obzira da li smo bivši veterani ili činovnici, zato dbacite svoj primjerak Umjetnosti poslovanja i pročitajte toplessrobot.com savjete od pravog majstora rata.
  1. Mašina sa grickalicama je progutala Rambov novac

Regionalni izvršni računovođa John Rambo u tri sata poslijepodne najviše na svijetu želi svoju kesicu grickalica. Međutim nakon ubacivanja konvertibilne marke u aparat, čips ne izlazi iz aparata. Bezosjećajno, Rambo zabarakadira vrata od blagovaonice, razvali plastični prednji dio mašine svojim lovačkim nožem, uzima svoj čips i prevrće aparat kao upozorenje šta se desi kada pokušate da prevarite vrijednog radnika poput Ramba.

  1. Rambo dobiva poražavajući izvještaj o svom radu

Unatoč teškom trudu koji je Rambo uložio u posao, prodaja je opala i kao rezultat toga dobiva izvještaj o svom poslovanju od poslodavca. Negativni izvještaj podsjeti ga na vrijeme kada je bio ratni zatvorenik. Rambo istrgne izvještaj iz šefovih ruku, nabije ga na strijelu, zapali je i odapinje je sa uredskog prozora u šefov novi kabriolet. Dok auto gori, Rambo mrmlja: „Volim da preuzmem vlast nad svojim poslom“. Ali Rambo nikada neće prevazići osjećaj krivice jer je preživio dok su mnogi njegovi prijatelji poginuli u Vijetnamu.

  1. Uredskoj kopir mašini ponestalo tonera

Rambo mora napraviti 10 kopija svog izvještaja za sedmičnu reviziju, ali otkriva da je toner kopir mašine ostao bez boje, te još gore, uredski menadžer je zaboravio da naruči još tonera što će vjerovatno rezultirati pasivno-agresivnim peglanjem od strane šefa. Rambo se vraća u svoju kancelariju, uzima metke koje drži pored žutih samoljepljivih papirića i reže ih nožem. Skupljeni barut pomiješa sa tintom iz naliv pera. Nakon što dobije dovoljno smjese, izlije je u prazni toner i počinje printati ne uprljavši svoje kamuflažne poslovne pantalone.

  1. Rambo saznaje da njegova kompanija skriva ratne zarobljenike

Tražeći spajalice, Rambo pronalazi tajnu prostoriju u kojoj njegova kompanija skriva vijetnamske ratne zarobljenike. Rambu nije potreban Outlook kalendar da ga podsjeti kako da ubije boga u nekome. Svezuje kravatu oko glave, grabi M-60 koji drži iza svog Hello Kitty postera i ulijeće u tajnu prostoriju ubijajući stražare sa nemilosrdnom učinkovitošću. Oslobađa ratne zarobljenike i rafalnom vatrom štiti odstupnicu dok svi nisu sigurno izašli iz zgrade. Nakon akcije spašavanja, Rambo odlazi do ureda izvršnog direktora koji je skrivao ratne zarobljenike i ostavlja mu „poklon“ – C4 eksploziv ispod stola.

  1. Neko je pojeo Rambov ručak

Rambo nije napisao svoje ime na svoju kutiju za ručak jer mu treba vremena dok izvježba potpis. Međutim kada neki pripravnik (slučajno?) pojede Rambov sendvič sa dimljenom govedinom, Rambo se zakune da će se osvetiti. Otpuže od svoje stolice do plafona i pronalazi prolaz za ventilacijske cijevi. Polako i tiho puže kroz ventilacijski sistem do mjesta koje se nalazi iznad pripravnikovog stola. Rambo čeka strpljivo tri dana dok pripravnik ne ostane sam u uredu za vrijeme sastanka. Rambo tiho odstranjuje ploču, saginje se i ne praveći ni zvuka, lomi pripravnikov vrat. Nakon što se vrati u svoj sektor, Rambo odlazi pojesti pripravnikov ručak iz frižidera.