Film/TV
0

Justin Timberlake producirat će novi MTV reality show

Sarajevo-x.com
Predstavnici mreže kablovske televizije MTV, koja je orijentisana ka mlađoj populaciji, izjavili su da će emitovati novu igru-reality show pod nazivom "The Phone", čiji će izvršni producent biti pop zvijezda Justin Timberlake.

Svaka epizoda serija, utemeljene na formatu nizozemskog reality showa, počinje sa zvonjavom dva mobitela na suprotnim krajevima odabranog grada.

Učesnici igre-reality showa, koji odgovore na mobitele, imat će pet sekundi da se odluče da li žele igrati za nagradu u gotovini, da bi im, ukoliko se odluče, vodič sa drugog kraja telefonske linije dao misiju koju trebaju izvršiti prije isteka vremena.

Dok se učesnici, u svojoj avanturi, utrkuju kroz grad, helikopter ih prati u stopu. MTV je opisao show kao divlju, filmičnu vožnju koja podsjeća na vožnje iz filmova "Bourneov identitet" i "Igra".

Igra, koju će producirati stručnjak reality showa, FremantleMedia North America, počet će se emitovati u Sjedinjenim Američkim Državama ove jeseni, iako se tačan datum još uvijek ne zna. Timberlake će se pojaviti u ulozi izvršnog producenta, objavio je američki portal Yahoo!.

Justin Timberlake se proslavio nastupajući sa boy bendom 'N Sync, a njegova solo karijerira je započela u posljednjih nekoliko godina, nakon što je lansirao hit kao što je "SexyBack".