Film/TV
0

Junska noć od 2. decembra na TV1 Mreži

Sponzorirani članak
TV1 Mreža nastavlja izvrsnu ponudu turskih telenovela najboljeg producenta svjetskih serijskih hitova - Dogan TV-a. Tako će svim ljubiteljima romantičnih saga ponuditi još jedno novo izdanje, ljubavnu romansu Junska noć (Haziran Gecesi / Night of June) u 124 epizode.

Junska noć interpretira ljubavnu priču i život starijih tinejdžera, Havina i Baran, koje tumače atraktivna Naz Elmas i markantni Ozcan Deniz, koji je 2004. godine, kada je počelo emitiranje serije na Kanalu D u Turskoj, zavrijedio i priznanje Najbolji glumac godine na 32. Godišnjoj nacionalnoj dodjeli nagrade Zlatni leptir. Iste godine Junska noć proglašena je najboljom serijom u Turskoj na istoimenoj dodjeli nagrada, a kvalitet i epitet najbolje potvrdila je i činjenicom da je emitirana gotovo pune dvije godine. Osim u Turskoj, seriju je publika imala priliku pratiti u Rumuniji i Rusiji.

Havin, mlada studentica, izdržava se radeći kao hostesa. Na jednoj zabavi, jedne junske noći, upoznaje Barana koji će joj okrenuti život naopačke. Havin i Baran se ludo zaljube i planiraju se vjenčati. Na putu prema mjestu održavanja vjenčanja događa se saobraćajna nesreća koja će zauvijek promijeniti tok njihovih života. Oboje su preživjeli sudar, ali Havin ostaje teško povrijeđena. Baranova majka Kumru ponudit će Havin da je spasi pod uvjetom da ona napusti Barana i ode iz njegovog života. Ona na početku odbija ovaj prijedlog, ali na kraju ipak pristaje. S druge strane, Baranu je rečeno da je Havin mrtva. Nakon što ju je prebolio, Baran poslije nekoliko godina ženi psihologinju Duygu i postaje otac troje djece. U novom životu veoma je sretan sa Duygu, svojom odabranicom, međutim, nedugo nakon toga, sasvim slučajno sreće Havin. Ona se vratila, ali kao druga osoba pod imenom Sibel.

U ovoj priči gledate tragičnu ljubavnu priču između Havin, Barana i Duygu. Da li će Baran nastaviti voljeti Havin? Kako će reagirati kada ugleda djevojku Sibel koja izgleda kao njegova prva ljubav? Hoće li Duygu uspjeti ukrasti Baranovo srce?

Intrige i ljubavne priče između glavnih protagonista serijala možete početi pratiti već od petka, 2. decembra. Serija će biti emitirana od ponedjeljka do petka u dva termina, u 10:05 i 16:00 sati.

TV1