Nove ekranizacije "Snjeguljice"
0

Julia Roberts vs. Charlize Theron, koja će bolje glumiti zlu kraljicu

Sarajevo-x.com
Julia Roberts
Glumeći u filmovima "Zgodna žena", "Notting Hill" i "Vjenčanje mog najboljeg prijatelja", glumica Julia Roberts je zaradila titulu kraljice romantičnih komedija.

No, Julia se sada našla na skroz nepoznatom terenu. U novoj ekranizaciji "Snjeguljice" tumačit će zlu kraljicu. Još uvijek nije poznato kako će se film tačno zvati, ali je poznato da će u kina stići u martu 2012. godine. Pojavile su se i prve fotografije sa snimanja filma na kojima 43-godišnja Julia izgleda poput prave kraljice.

U jednom kadru glumica nosi ogromnu crvenu haljinu sa bijelim okovratnikom i detaljima, dok u drugom sjedi u raskošnom pozlaćenom naslonjaču.

Međutim, film dolazi u pomalo nezgodnom momentu, jer jedna od najvećih briga filmskih kompanija Universal Studios i Relativity Media će biti čija će se "Snjeguljica" više dopasti gledateljima. I jedni i drugi rade na ekranizaciji popularne bajke. Relativity verziju režira Tarsem Singh i u njoj glumi Roberts, dok Universalovu režira Rupert Sanders i ona već ima zvaničan naziv "Snow White and the Huntsman", a u kina stiže 1. juna.

U "Snow White and the Huntsman" zlu kraljicu glumi ništa manje zanimljiva glumica od Julije, a to je Charlize Theron.

Snjeguljicu će u Universalovoj verziji glumiti Kristen Stewart, a u Relativity Medije Lily Colins, u prvoj će ulogu princa dobiti Sam Claflin, a u drugoj Armie Hammer.