Film/TV
0

Julia Roberts obara rekorde i na Broadwayju

FENA
Premda je kritika jako loše ocijenila njezine početke na pozorišnim daskama, Julia Roberts je ipak pridonijela rekordnoj posjećenosti pozorištu na Broadwayju koje je prvi put premašilo brojku od 12 milijuna gledatelja u sezoni.

Posjećenost Broadwayja u razdoblju od maja 2005. do maja 2006. je u porastu za 4,1 posto naspram prošle sezone, s dosad neviđenom stopom popunjenosti od 81,6 posto, kako navodi Američki savez pozorišta i producenata (LATJP).

Prihodi pozorišta porasli su za 12 posto i iznose 861,6 miliona dolara, što je još jedan rekord, premda je sve veći broj predstava s troškovima koji su veći od zarade.

Ulaznice za predstavu "Tri kišna dana" u kojoj je proljetos glumila Julia Roberts, prodane su u rekordnom vremenu, premda je kritika izrazito loše ocijenila glumičin nastup.

No, druge su predstave imale manje sreće. Mjuzikl nastao prema bestseleru Anne Rice "Lestat", za kojega je muziku komponovao Elton John, prestao se izvoditi koncem maja nakon mjesec dana zbog nedovoljnog broja gledalaca.