Film/TV
0

Još jedan horor na vrhu Box Officea

Klix.ba
Ovog vikenda na sjevernoameričkom Box Officeu ponovo je zavladao još jedan horor. Ovaj put, ne radi se o Freddyju i Jasonu već o nastavku horora <i>Jeepers Creepers</i> iz 2001.

Da bi dospio na prvo mjesto Box Officea Jeepers Creepers 2 morao je zaraditi 18,5 miliona dolara. On je s trona Box Officea svrgnuo sudar najvećih holivudskih zlikovaca - film Frredy vs. Jason, koji se već dvije sedmice nalazio na prvom mjestu. Freddy vs. Jason je sa zaradom od 8,1 miliona dolara pao na sedmo mjesto te u 17 dana prikazivanja inkasirao 73,4 miliona dolara.

Jeepers Creepers 2 jedini je novi film koji je ušao u top 10 box officea, te stoga većih promjena na vrhu nije bilo. Na drugom mjestu je Freaky Friday (11,7 miliona), a na trećem ga prati S.W.A.T (10,5 miliona). Četvrto i peto mjesto box officea dijele Kevin Costnerov Open Range (10,2 miliona) i Pirati sa Kariba (10,2 miliona), koji su na evropskom tlu zabilježili veliki uspijeh.

Zatim slijede, na šestom mjestu Seabiscuit (8,2 milona) i Frredy vs. Jason na sedmom.

Posljednja tri mjesta u top 10 box officea pripala su The Medallionu (5,7 miliona), Uptown Girls (5,2 miliona) i My Boss's Daughter (4,5 miliona).