Ponovo uzburkala javnost
0

Jolie: Važno je kako će publika u Srbiji prihvatiti moj film

SRNA
Poznata holivudska glumica Angelina Jolie rekla je da joj je veoma važno kako će njen film "U zemlji krvi i meda", koji govori o ljubavi između Bošnjakinje i Srbina tokom rata u BiH, biti prihvaćen u Srbiji.

Uz poruku da u filmu ne treba tražiti političku pozadinu, Jolie je najavila za "Blic" da će premijera njenog filma u Beogradu biti održana na proljeće.

"Prikazivanje filma u Srbiji za mene će predstavljati veliki izazov. Važno mi je da publika dobro prihvati film i da ga protumači na pravi način", rekla je Jolie nakon premijere njenog filma u Los Angelesu. 

Ona je navela da je film univerzalna priča o nasilju nad ženama na međunarodnom nivou i o tome kako još ne postoji dovoljno inicijative da se ono spriječi.

Premijeri u Los Angelesu prisustvovali su i glumci iz zemalja regiona koji su glumili u filmu - Zana Marjanović, Goran Kostić i Rade Šerbedžija, dok su Nikola Đuričko, Goran Jeftić i Branko Đurić izostali zbog privatnih obaveza.

"Blic" navodi da su uvodne scene filma u kojim srpski vojnici odvode u logor i siluju muslimanke prilično mučne za gledanje, ali da je Jolie, kako bi izbjegla direktno ukazivanje na krivce i nedužne, kroz dijaloge objašnjavala pozadinu sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.