Film/TV
0

Johnny Depp glumit će Dumbledorovog protivnika u nastavku filma "Fantastic Beasts"

Klix.ba
Johnny Depp glumit će Dumbledorovog protivnika Gellerta Grindelwalda u nastavku filma "Čudesne zvijeri i gdje ih naći" ("Fantastic Beast and Where to Find Them").

Informaciju je potvrdio David Yates koji je režirao posljednja četiri poglavlja serije filmova o Harryju Potteru, a potpisuje režiju i u ovom nastavku.

"Kasting za film bio je na principu pronalaska najboljih glumaca. Tražili smo inspirisane, zanimljive glumce koji će utjeloviti najbolje uloge. Kada smo razmišljali o ulozi Grindewalda shvatili smo da ne ma boljeg umjetnika. On je izvrstan glumac i uzbuđeni smo što ćemo sarađivati s njim", rekao je Yates.

Film će se snimati u Velikoj Britaniji i Parizu. U prvih 10 minuta filma "Fantastic Beasts and Where to Find Them" fanovi su vidjeli lik Grindelwalda ali samo s leđa, a mnogi su prepoznali upravo Deppa. Prvi film, u kojem glavnu ulogu tumači Eddie Redmayne, smješten je u isti univerzum kao i priče o Harryju Potteru ali sedamdeset godina ranije.

Riječ je o filmu inspirisanim istoimenom knjigom koju je J.K. Rowling napisala koristeći pseudonim Newt Scamander. Ta se knjiga pojavljuje u serijalu, a autorica ju je odlučila potpuno prebaciti u našu stvarnost pa je napisala knjigu o fantastičnim stvorenjima iz perspektive čarobnjaka Scamandera koji ih istražuje.

Nastavak filma bi trebao izaći 2018. godine.