Film/TV
4

John Lewis ove godine želi nasmijati Britance: Pas i djevojčica zvijezde božićne reklame

Klix.ba
Nakon niza lažnih reklama koje su se pojavljivale na internetu, Britanci su konačno dočekali pravu reklamu Johna Lewisa. Za razliku od prošlogodišnje reklame koja je proglašena tužnom, iz trgovačkog lanca vjeruju da će ova izazvati drugačije reakcije.

Tradicionalna božićna reklama lanca trgovačkih radnji John Lewis ugledala je svjetlo dana, a autori se nadaju da će se ovog puta svi smijati. Zvijezde reklame vrijedne 7 miliona funti su pas po imenu Buster i petogodišnja djevojčica.

Nakon što su se na internetu pojavile lažne reklame, Britanci su s nestrpljenjem čekali dvominutni spot koji se emituje još od 2007. godine. Reklama je priča o djevojčici po imenu Bridget koja voli skakati. Uz pjesmu "One Day I'll Fly Away" roditelji joj kupuju trampolinu koju otac postavlja u vrtu kako bi poklon dočekao djevojčicu na Božić. No, prije Bridget, u poklonu su uživali lisice, jazavac, jež i vjeverice, a nakon njih i pas Buster, što je prilično iznenadilo Bridget.

Britanski trgovački gigant smatra da je u reklamu ubačena doza zabave, priznavši da je prošlogodišnji čovjek na Mjesecu bio malo tužan.