Zbog serijala "Star Trek"
14

JJ Abrams odbio snimati "Star Wars Episode 7"

Klix.ba
JJ Abrams (Foto: AFP)
JJ Abrams (Foto: AFP)
JJ Abrams je odbio priliku da režira film "Star Wars Episode 7".

Režiser filma "Star Trek Into Darkness" je nedavno otkrio da su ga već davno pitali da li želi raditi na nastavku serijala "Star Wars" za filmski studio Disney. Ipak, Abrams je odlučio da će radije ostati samo ljubitelj ovog serijala nego se uključiti u proces snimanja samog filma.

"Postojali su neki razgovori, ali sam im odmah rekao da zbog moje odanosti serijalu 'Star Trek', ali i zato što sam uvijek bio samo ljubitelj serijala 'Star Wars', ne želim da se uključim u neke buduće projekte i verzije tih serijala. Odmah na početku sam odbio bilo kakav angažman. Readije ću sjediti u publici u neznanju šta će se desiti u filmu, nego sam snimati te filmove", kazao je Abrams za magazin Empire.

Već duže vrijeme se spekuliše o tome ko će režirati nove filmove serijala "Star Wars". George Lucas je već ranije izjavio da on sam neće imati puno posla na novim filmovima.

"Moguće je da će te dvije franšize na kraju ići jedna protiv druge, ali ne razmišljam toliko daleko u budućnost. Veliki sam ljubitelj 'Star Warsa', Carstva i Džedaja, sama ideja o nastavku prikazivanja tog svijeta je uzbudljiva i vjerujem da će biti nevjerovatno dobra", dodao je JJ Abrams.