Film/TV
0

Jim Carrey odbio da promovira film "Kick-Ass 2" zbog nasilja

Klix.ba
Jim Carrey
Jim Carrey
Glumac Jim Carrey izjavio je kako ne može promovisati svoj novi film "Kick-Ass 2" nakon pucnjave u američkoj osnovnoj školi Sandy Hook.

Carrey u filmu glumi pukovnika Stars and Stripes, nekadašnjeg mafijaša koji je postao borac protiv zločina i predvodnik tima heroja.

Nasilna priroda filma ostavila je traga na Carreyu, nepokolebljivom zastupniku kontrole oružja, te on više ne želi promovisati film.

"Snimao sam 'Kick-Ass' mjesec dana prije pucnjave u školi Sandy Hook, a sada, zbog savjesti, ne mogu podržavati taj nivo nasilja. Želim da se izvinem svima uključenim u taj film. Ne stidim ga se, ali nedavna dešavanja su dovela do toga da promijenim mišljenje o njemu", napisao je Carrey na Twitteru.

Podsjetimo, snimanje filma završilo je samo nekoliko sedmica prije tragedije u školi Sandy Hook, u kojoj j Adam Lanza ubio 28 ljudi.

Scenarij za prvi film o superheroju Kick-Assu radila je Jane Goldman, dok su za drugi film scenarij radili stripovski velikani Mark Millar i John Romita Jr.

U filmu se kostimirani srednjoškolski heroj Kick-Ass udružuje se sa grupom građana inspirisanih organizovanom kostimiranom borbom protiv kriminala. Za to vriijeme, protivnik iz prvog dijela filma, Red Mist, planira osvetu Kick-Assu.

Film bi se u evropskim kinima trebao pojaviti 14. avgusta.