Film/TV
13

Jesen je pravo vrijeme za kino, a evo šta nudi Cinema City

Tmurne novembarske dane provedite u najmodernijem multipleksu, koji za sve posjetitelje donosi samo najnovija i najbolja filmska ostvarenja.
Od 7. novembra Marvelov "Thor: Svijet tame 3D" (Thor: The Dark World) nastavlja filmske avanture junaka Thora, moćnog osvetnika koji se bori za spas Zemlje i svih devet kraljevstava protiv mračnog neprijatelja koji prijeti čitavom svemiru. Poslije događaja iz prvog nastavka kao i iz filma "Osvetnici", Thor se nastavlja boriti kako bi vratio red u kosmos. Ali drevna rasa predvođena osvetnički nastrojenim Malekithom prijeti povratku svemira u vječnu tamu.

Suočen s neprijateljem kojeg čak niti Odin i Asgard nisu uspjeli pobijediti, Thor će morati krenuti na svoje najopasnije i najosobnije putovanje do sada – putovanje koje će ga ponovno ujediniti s Jane Foster i prisiliti da žrtvuje sve kako bi nas spasio. Obezbjetite svoje kinoulaznice za film "Thor: Svijet tame 3D" već danas na blagajnama Cinema Cityja.

Pogledajte kako nikad nije kasno za najbolju zabavu u životu u nezaboravnoj komediji "Legende u Vegasu" (Last Vegas). Četvorica prijatelja koji su već dobrano prešli šezdesetu, sastaju se u Las Vegasu kako bi primjereno proslavili momačku večer jednog od njih, koji je toliko dugo uspio ostati neoženjen. Bit će to uistinu zabava za pamćenje.

Za najmlađe posjetitelje tu je nova pustolovina, ekranizacija najpoznatijeg hrvatskog dječijeg romana "Šegrt Hlapić" od 7. novembra. Šegrt Hlapić kreće na put nakon što mu je okrutni majstor Mrkonja nanio nepravdu. Na tom putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega. Oboje doživljavaju pustolovine i poteškoće tokom putovanja. Nemaju gdje spavati, nemaju hrane niti prikladne odjeće, no ne boje se ničega. Hrabri su i sretni i spremni svakome pomoći. U noći punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni.

Poklonite najljepšu filmsku priču. Iznenadite vama drage osobe, poklonite im druženje u kinu. U ponudi su vaučeri od 30 i 50 KM.